Autor: Informer.rs

15.07.2022.

21:36

Foto: Starsportphoto

Sport

ISTORIJSKI POSAO TSC-A! Banjac ide u RUSIJU! Milioni stižu u BAČKU TOPOLU! (FOTO)

Istorijski posao TSC-a! Talentovani vezista Mihajlo Banjac i kapiten kluba iz Bačke Topole karijeru nastavlja u Krasnodaru, a Rusi će za srpskog reprezentativca platiti 1.600.000 evra fiksno. Uz to, klub sa severa Vojvodine mogao bi da zaradi i 900.000 evra kroz bonuse, te 20 odsto od naredne prodaje! 

Poslednjih godina Čukarički bio je poznat kao najveći "izvoznik" talenata iz Srbije. Slobodan Tedić, Dimitrije Kamenović i Marko Rakonjac poslednju si izdanci sa Brda. Vojvodina je poslednjih sezona "zastala", ali je TSC danas nadmašio sve rivale iz Superlige Srbije. 

Banjac je sjajno otvorio novu sezonu u Superligi Srbije. Protiv Čukaričkog upisao je gol i asistenciju u ubedljivoj pobedi TSC-a od 4:1. Postojala je mogućnost da srpski vezista napusti Bačku Topolu, a sada se ispostavlja da mu je duel na Brdu bio poslednji u dresu vojvođanskog kluba. 

Zbog prošlosezonskog učinka od sedam golova i deset asistencija, zimus ga je poželela Crvena zvezda. TSC je tražio 1.000.000 evra, crveno-beli nudili 600.000. Uprava crveno-belih nije bila spremna na toliko obeštećenje te Banjac ni drugi put nije završi na Marakani. 

Krasnodar je pratio situaciju i pravovremeno reagovao. Banjac je javnost oduševio partijama u dresu Inđije zbog čega je dobio poziv Crvene zveze i TSC-a. Odlučio se za Bačku Topolu gde je imao garantovane minute, a sada se ispostavlja da je njegova odluka bila potpuno ispravna.