Autor: Informer.rs

17.07.2022.

07:12

Foto:

Sport

"MALO ZARAĐUJEM, ALI MALO I RADIM" Legendarni Genije: Ostavio sam neki novac sa strane, sve je u redu...

Govorio je Genije o funkcini predsednika FS Crne Gore, na čijem čeku je od 2001. godine. Zadovoljan je rezultatima A selekcije, a pričao je i o svojim obavezama. 

Žali za Zlatnom loptom

Zarađujem malo, gotovo ništa. Ali malo i radim. Nemam problema, sve je u redu, ostavio sam neki novac sa strane. Investirao sam u nekretnine. Imam svoje poslove, te tako nemam problem da sarađujem sa Savezom. Nije kao da treniram, to bi bilo izazovno - našalio se Dejan Savićević, koji se ne vidi u trenerskim "vodama".

Informer

Dejan Savićević

- U početku sam razmišljao, ali već neko vreme me to ne zanima. Previše je stresa i ljudi sa kojima treba raditi u tome. Živim u Podgorici i ovde je drugačije. Kod kuće sam, sa svojim ljudima, a imam i stan na moru u Budvi, našem Monte Karlu. Često se vozim svojim brodom.

U Zvezdi sve potaman

Smatra Dejan Savićević i da je zaslužio najveće individualno priznanje u svetu fudbala.

- Mogao sam u Juventus, pa u Romu, Monako... Bio sam Crvenoj zvezdi i sve mi je bilo potaman. Osvojili su evropsku krunu, pobedili Marselj u Bariju. Morao sam da osvojim Zlatnu loptu, ali dali su je Papenu. Izgubio je u finalu, ali bio je Francuz... - prisetio se Dejo i perioda u Milanu sa Maldinijem, Barezijem...

Informer

 

- Maldini i Barezi su bila dva najveća italijanska igrača u moje vreme. Paolo je sada dobar menadžer, ima veliko iskustvo, osvojio je Skudeto, Milan mu teče venama.

Na pitanje kako će Dejan Savićević ostati upamćen, kaže:

- Uradio sam mnogo dobrih stvari, manje ovih drugih. Milan mi je dao puno, možda sam ja njemu mogao više. Žao mi je zbog finala u Beču 1995. godine. Tada sam bio povređen, možda bismo savladali Ajaks da sam igrao. Prve godine smo imali šest stranaca, a samo su trojica mogla da igraju, nije bilo jednostavno živeti u takvoj sredini. Poslednje sezone, kada se vratio Fabio Kapelo, bilo je loše i tužno. Onda me je Đuzepe Bergomi povredio u derbiju na Kupu Italije i nije me više bilo - zaključio je Savićević.