Autor: Informer.rs

19.07.2022.

18:30

Foto: REUTERS/Ciro De Luca

Sport

BUUUUUUUUUUUM! Bajern ponovo DETONIRAO tržište! Pukla još jedna TRANSFER BOMBA! (VIDEO)

Titule su postale svakodnevnica u Minhenu, ali je uprava Bajerna shvatila da je za trofej u Ligi šampiona potreban iskorak. Iz tog razloga, Bavarci su tokom letnjeg prelaznog roka bili angažovaniji nego ikada, a danas je angažovana još jedna "bomba" na Alijanc Areni. 

Jedan od najboljih štopera današnjice Matijas de Liht potpisao je petogodišnji ugovor sa Bajernom, a nemački velikan će Juventusu na ime obeštećenja uplatiti 80.000.000 evra sa bonusima! Doskorašnji štoper Stare dame je četvrto pojačanje Bavaraca u tekućem prelaznom roku, a po visini obeštećenja spada u najveće u istoriji kluba! 

Holandski štoper je oko na sebe skrenuo tokom mandata u Ajaksu gde je, iako dvadesetogodišnjak bio kapiten. Ipak, posle dve vrhunske sezone u dresu Kopljanika usledio je transfer u Juventus. Stara dama je za de Lihta platila 85.000.000 evra, ali talentovani defanzivac se nije najbolje snašao u Seriji A. 

Tokom tri sezone u dresu Juventusa Matijas de Liht je skupio 117 utakmice, postigao osam golova i podelio tri asistencije. Ipak, Holanđanin je u Torino stigao u pogrešnom trenutku kada su crno-beli pokrenuli rekonstrukciju tima, a navijačima neće ostati u lepom sećanju budući da je prekinuta dominacije u Seriji A. 

Sa druge strane, Bajern je rešen da napravi najmoćniju poslednju liniju i de Lihta upare sa Dajo Upamekanom i Lukasom Ernandezom. Poznato je da strateg Bavaraca Julian Nagelsman forsira igru sa tri štopera, te će se de Liht savršeno uklopiti u njegovu filozofiju. Pre de Lihta na Alijanc arenu su stigli napadač Sadio Mane iz Liverpula, te Ajaksov dvojac Rajan Gravenberg i Nuser Mazraui.