Autor: Informer.rs

20.07.2022.

09:07

Foto: Tanjug/AP

Sport

GRCAJU U DUGOVIMA, A DOVODE SKUPOCENA POJAČANJA! KAKO!? Bavarci BESNI zbog odlaska Roberta Levandovskog u Barselonu!

Barselona je nedavno otkrila da se klub nalazi u ogromnim dugovanjima od preko milijarde evra. Ipak, to nije uticalo na aktivnost Katalonaca tokom prelaznog roka budući da je u klub stiglo pet ogromnih pojačanja.

Frank Kesi i Andreas Kristensen dovedeni su bez obeštećenja, ali uz visoka godišnja primanja. Nedugo zatim, iz Lidsa je stigao Rafinja za 58.000.000 evra, a juče je zvanično predstavljen i Robert Levandovski. Iako tačnih informacija o visini obeštećenja nema, jasno je da je Poljak skupo koštao Barselonu. 

Sve to izazvalo je brojne polemike u svetu fudbala, a jedan od glavnih "kritičara" Barselonine politike je Julian Nagelsman. Trener minhenskog Bajerna ne razume kako Katalonci dovode skupocena pojačanja, a da pritom nemaju novca da isplate sva dugovanja koja guše klub. 

Informer

- Nisu doveli samo Roberta, već i mnoge druge igrače. Da budem iskren, ne znam šta se dešava. Izgleda da su oni jedini klub na svetu koji može da angažuje pojačanja, a da nema novca. To je malo čudno i ludo - rekao je Nagelsman. 

Po svemu sudeći, dolazak Levandovskog neće biti poslednji ovog leta budući da je Barselona dogovorila lične uslove sa Cezarom Aspilikuetom, a da je ostalo da se utanače detalji obeštećenja sa Čelsijem kako bi Španac mogao da dođe na Nou Kamp.