Autor: Informer.rs

23.07.2022.

14:36

Foto: Tanjug/AP

Sport

PARIŽANI UBEDLJIVI, JUNAJTED POSRĆE! Mančester dobio OPOMENU u 92. minutu! (VIDEO)

Izabranici Kristofa Galtijea su posle minimalnog trijumfa nad Kavasakijem (2:1), bili ubedljivi protiv Urave i slavili rezultatom 3:0.

Sjajnim golovima Pabla Sarabije i Kilijana Mbapea, šampion Lige 1 je brzo stigao do vođstva od 2:0, da bi u finišu meča pobedu potvrdio Arno Kalimuendo, postavivši konačan rezultat. 

Trener francuskog prvaka ostavio je u prvom poluvremenu na klupi Lionela Mesija, Nejmara, Serhija Ramosa, novajliju Vitinju i Ašrafa Hakimija.

PSŽ je poveo u 16. minutu, kada je Maurio Ikardi sa ivice kaznenog prostora odložio loptu Sarabiji, a Španac preciznim udarcem zatresao mrežu Japanaca.

Kod drugog gola je Mbape zablistao u punom sjajnu. Prvo je petom sjajno proigrao Huana Bernata na levoj strani. Španac mu je vratio loptu, a onda je proleteo pored čuvara i iz nezgodnog ugla prosto pocepao mrežu Urave.

Pošto je kročio na teren, Nuno Mendeš je mogao odmah da se proslavi, ali je pogodio stativu, da bi u 76. minutu asistirao već pomenutom Kalimunedu za konačnih 3:0.

Zanimljiv meč odigrali su i premijerligaši Mančester junajted i Aston Vila. Ni dva gola prednosti, nisu bila dovoljna Crvenim đavolima, koji su morali da se zadovolje remijem 2:2.

Četa Erika Ten Haga je do poluvremena imala ogromnih 2:0, pošto je prednost Junajtedu doneo Džejdon Sančo u 25. minutu, na asistenciju Šoa. Vođstvo je duplirao autogolom Poljak Keš u samom finišu prvog poluvremena (42.).

Vila nije odustajala, pa je uspela da smanji minus već početkom drugog dela preko Bejlija u 49. minutu.

Veliki remi izabranicima Stivena Džerarda doneo je Kalum Čembers u drugom minutu sudijske nadoknade vremena, posle asistencije strelca prvog gola Bejlija.