Autor: Informer.rs

24.07.2022.

17:46

Foto: REUTERS/Luisa Gonzalez

Sport

PA OVO JE HIT - JUŽNOAMERIKANCI TRAŽE SELEKTORA PREKO OGLASA!? Da, dobro ste pročitali...

Nije Bolivija svetski bauk, daleko je od najkvalitetnijih reprezentacija na planeti, ali malo ko je očekivao ovakav potez od tamošenjg saveza. Naime, Fudbalski savez Bolivije traži novog selektora za seniorsku reprezentaciju i to preko oglasa!? 

Da, dobro ste pročitali. Bolivijci su rešili da ne pregovaraju sa slobodnim trenerima, već da se zainteresovani jave preko oglasa. U saopštenju stoje i uslovi koje eventualni kandidat mora da poseduje, a poziv za prijave otvoren je do 29. jula ove godine. 

- Otvoren je poziv za dostavljanje CV-a u izboru za novog selektora reprezentacije. Domaći i strani stručnjaci svoje aplikacije mogu slati do 29. jula - stoji u oglasu tamošnjeg Saveza.

Informer

Bolivija je u istoriji tri puta nastupala na Svetskim prvenstvima. Prvi put 1930. u Urugvaju kada i Jugoslavija, nakon toga 1950. godine, a poslednji put 1994. u Sjedinjenim Američkim Državama. Tada su pod vođstvom španskog stručnjaka Havijera Askargorta stigli do grupne faze i takmičenje završili kao 24. Najveći uspeh u istoriji reprezentacije ostvaren je 1963. godine kada je osvojena Kopa Amerika. 

Prethodni kvalifikacioni ciklus bio je izuzetno slab za Boliviju koja nije uspela da se nametne u Južnoj Americi. Dojučerašnji selektor Cesar Farijas nakon toga je smenjen, a očekuje se da u prvim danima avgusta bude imenovan novi selektor Bolivije.