Autor: Informer.rs

27.07.2022.

10:03

Foto: Tanjug/AP

Sport

FILMSKA PRIČA - SUAREZ SE VRATIO GDE JE SVE POČELO! Odbio MILIONE zbog LJUBAVI!

Luis Suarez novi je fudbaler Nasionala! Urugvajski napadač se nakon dve decenije vratio tamo gde je sve i počelo, a samim tim je transfer saga oko njegove budućnosti završena! Jedan od najboljih golgetera današnjice debitovao je u Nacionalu 2005. godine i odande je započeo svoj put ka najboljim evropskim timovima. 

- Bilo je nemoguće reći ne ovakvoj prilici. Nadam se da će poslednji detalji uskoro biti rešeni kako bi posao što pre bio ozvaničen - rekao je Suarez.

Luis Suarez na stolu je imao nekoliko bogatih ponuda iz svih krajeva sveta. Poslednji put se pominjala mogućnost da ga angažuje Borusija iz Dortmunda, ali je Urugvajac sve to odbio bez razmišljanja i čekao poziv voljenog kluba!

Urguvajac je karijeru počeo upravo u taboru Nasionala. U sezoni 2005/06 odigrao je 27 mečeva i postigao deset golova nakon čega je usledio poziv Groningema. Suarez se u Holandiju preselio za 800.000 evra, a samo godinu dana kasnije Ajaks je za njega isplatio 7.500.000 evra. 

Tokom boravka u Amsterdamu Luis Suarez privukao je pažnju najboljih evropskih klubova, a njegov ugovor otkupio je Liverpul 2011. godine za 26.500.000 evra. Ipak, to je bio samo "početak" budući da je Barselona tri godine kasnije istresla 85.000.000 evra za Urugvajca. Šest godina na Nou Kampu i usledila je selidba u Atletiko Madrid, a nakon dve sezone i kraj saradnje sa Jorgandžijama.