Autor: Informer.rs

27.07.2022.

21:46

Foto: printscreen

Sport

DA LI JE MOGUĆE?! Mančester prodaje šalove koji rade OVO! (FOTO)

Čudo od šala! Tehnologija napreduje iz dana u dan, a skoristili su to ljudi iz Sitija u saradnji sa kompanijom "Cisco" da naprave navijački šal koji u sebi ima ugrađene senzore za biometrijskim očitavanjem emocija navijača za vreme dok su na stadionu!

Uz pomoć  "EmotiBit" bio-senzora, koji se nalazi u samom šalu i mora biti postavljen sa zadnje strane vrata, senzori uspevaju da uhvate signale tela tokom meča i na osnovu tih podataka se kasnije može videti kako koji navijač reaguje na šanse, na gol, na pobede i poraze voljenog tima! 

Senzor takođe beleži  i broj otkucaja srca, telesnu temperaturu i emocionalne reakcije! U test fazi, ovi "digitalni šalovi" nosiće samo određen broj navijača.

- Tokom naše saradnje sa Mančester sitijem u protklih nekoliko godina, neprekidno smo tražili načine da povežemo navijače sa sportom koji vole na nekom drugom, višem nivou ! Ovaj šal je uzbudljiv projekat za nas da zajedno upravljamo njime, jer nastojimo da bolje razumemo i izmerimo uspone i padove raspoloženja fudbalskih fanova i kako igra utiče na navijače ne samo emocionalno, već i fizički - izjavila je Ešli Marusak, globalni menadžer sportskog marketinga za kompaniju "Cisco", koji je pomogao u razvoju proizvoda.