Autor: Informer.rs

29.07.2022.

16:01

Foto:

Sport

PLAĆEN CEH KATASTROFI! Bivši saradnik Dejana Stankovića DOBIO OTKAZ!

Samo tri dana posle ispadanja iz kvalifikacija za Ligu šampiona od Žalgirisa u drugom kolu, Malme se zahvalio na saradnji treneru Milošu Milojeviću.

Srpski stručnjak je pretrpeo katastrofu od Litvanaca, koja je razbesnela sve u klubu, zbog čega je tokom dana dogovoren sporazumni raskid. Najbolji klub Švedske već je krenuo u potragu za njegovim naslednikom, pa dok se ne pronađe novi trener, ekipu će voditi Andreas Georgson, koji je od prvog januara postavljen na mesto rukovodioca prvog tima, dok je pre toga bio pomoćni trener u Arsenalu.

Osim šokantnog ispadanja u kvalifikacijama za elitno takmičenje od rivala kome je prolaz u treće kolo najveći uspeh ne samo u klupskoj, već i u istoriji litvanskog fudbala, Malme ima problema i u nacionalnom šampionatu. Iako brani titulu, ovaj klub zauzima tek peto mesto na tabeli, ali ako je za utehu sa samo tri boda kaskanja za liderom Đurgardenom.

Bivši trener u stručnom štabu Crvene zvezde je u Malme stigao na početku godine, posle napetog rastanka sa Hamarbijem u kojem je proveo 11 meseci. Prethodno je godinu i po dana bio Stankovićev pomoćnik na Marakani, pre nego što je odlučio da se vrati samostalnom radu. Sa Malmeom je osvojio Kup Švedske.

Informer

Miloš Milojević

Prvak ove skandinavske države nastaviće takmičenje u trećoj rundi kvalifikacija za Ligu Evrope, dok je Litvanski klub osim istorijskog plasmana u narednu fazu, zakazao duel sa norveškim Bodeom u istoj fazi kvalifikacija za Ligu šampiona. Norvežani su u revanšu deklasirali sa 8:0 Linfild iz Severne Irske.