Autor: Informer.rs

29.07.2022.

19:00

Foto: Reuters

Sport

KOPLJANICI SPREMILI OSVETU LJUTOM RIVALU! Evo šta o POJAČANJIMA Ajaksa kaže kapiten Tadić!

Predstojeći duel biće posebna inspiracija za Kopljanike, jer u njemu imaju motiv do neba.

Naime, Filipsovci su prošle sezone, takođe u Superkupu, očitali lekciju šampionu i do nogu ih potukli rezultatom 4:0.

Svestan je toga kapiten Orlova i amsterdamskog velikana, koji upozorava na naredni meč:

- Tačno je, prošle godine su dominirali protiv nas, a mi smo primili dva brza gola i posle toga dobili crveni karton, sve u prvom poluvremenu. Na kraju, opet, mi smo osvojili titulu šampiona, a to je važnija nagrada. Uvek je teško protiv PSV-a - rekao je Tadić.

Upravo zbog te činjenice, organizator igre Ajaksa ne izdvaja favorita u meču koji će biti odigran na "Johan Krojf areni".

- Kada Ajaks i PSV igraju jedan protiv drugog, to je uvek teška utakmica. Ali i dobra utakmica. Videćemo ko će biti bolji ovog puta. Po meni, šanse su 50:50.

Informer

Dušan Tadić

Mnogo novih igrača stiglo je u redove Kopljanika tokom leta, što ne uzbuđuje previše srpskog reprezentativca.

- PSV je uradio dosta dobar posao tokom leta, Luk de Jong je veoma dobar igrač. Ali i Ajaks je doveo dobra pojačanja. Samo što će im biti potrebno vreme da se adaptiraju. Ko me najviše impresionirao? Bergvajn. Znam ga odavno kao odličnog fudbalera i uvek sam želeo da igram s njim.

U nova sezonu, Ajaks će ući sa novim trenerom, posle odlaska Erika Ten Haga u Mančester junajted. Ostaje pitanje na kojoj će poziciji vođa Orlova igrati u narednom ciklusu kod Alfreda Šredera.

- Trener najbolje zna gde mogu da najviše pomognem. Levo, desno, kao desetka ili devetka… Bitno je da budemo fleksibilni, da se i drugi igrači lako prilagode zadacima, a gde je ko na terenu je manje važno - istakao je Tadić.