Autor: Informer.rs

31.07.2022.

23:30

Foto: Tanjug/AP

Sport

HEROJ URUGVAJA STIGAO U MONTEVIDEO! Suarez dočekan KAO BOG! (FOTO)

Nakon dve decenije Luis Suarez vratio se u Nasional. Urugvajski napadač potpisao je petomesečni ugovor sa velikanom iz Montevidea, a danas je stigao u domovinu privatnim avionom čiji je vlasnik Lionel Mesi. Njega je u Montevideu dočekao ogroman broj navijača, a "žurka dobrodošlice" nastaviljena je na stadionu. 

- Uveren sam da sam ispravno odlučio, iz ugla kluba i zemlje, imajući u vidu pripreme za Svetsko prvenstvo. Ovde sam zbog vas. Želim da budem ovde i ne mogu biti više srećan negde drugde - rekao je Suarez. 

Na stadionu je potom puštena video-poruka koju je Lionel Mesi dostavio Nasionalu u znak podrške Luisu Suarezu. 

- Znam koliko ti je važno da budeš u Nasionalu, da se vratiš kući, u svoju zemlju posle toliko vremena. Želim ti sve najbolje. Sada ću morati da pratim rezultate Nasional - rekao je Lionel Mesi. 

Suares je kao 18-godišnjak 2005. godine karijeru počeo u Nasionalu, pre nego što je otišao u Evropu i uspešno igrao za Ajaks, Liverpul, Barselonu i Atletiko Madrid. Sa klubom iz Montevidea potpisao je ugovor na pet meseci po kom mu je garantovano da će odigrati najmanje 16 utakmica kako bi bio spreman za Svetsko prvenstvo u Kataru. 

On je najbolji strelac u istoriji urugvajske reprezentacije sa 68 golova iz 132 utakmice.