Autor: Informer.rs

02.08.2022.

12:26

Foto: printscreen

Sport

RUSIJA NA NOGAMA ZBOG SRBIJE I KOSOVA! Nestvarne scene, NAVIJAČI UZ SRPSKI NAROD, a protiv šiptarskog terorizma! (VIDEO)

Navijači dva kluba uzvikivali su "Kosovo - Srbija" i tako stali uz Srbiju posle divljanja vlasti lažnedržave poslednjih dana.

Prvo su pristalice Rubina skandirale Kosovo, a uzvraćali su im fanovi Ufe "Srbija".Prema pisanju ruskih medija odnosi između ove dve navijačke grupe nisu bili bratski. Međutim, ujedinili su se zbog podrške našem narodu. Problemi u južnoj srpskoj pokrajini koji su eskalirali u nedelju, očigledno su ih ujedinili u višoj i zajedničkoj misiji.

Rubin i Ufa prošle sezone napustili su elitni rang ruskog fudbala i sada se takmiče u drugoj ligi, sa ambicijama da se ekspresno vrate u Premijer ligu. Utakmica je završena miroljubivim rezultatom 0:0.

Rubin je trenutno osmi na tabeli sa svega četiri boda, dok je UFA na 13. poziciji sa istim brojem bodova.

Hos na severu KiM u režiji Aljbina Kurtija počeo je u nedelju nešto posle 17 časova na severu Kosovske Mitrovice kada su se začule sirene za vazdušnu opasnost. 

Inače, nakon više od 26 sati blokade, saobraćaj na administrativnom prelazu Jarinje je ponovo otvoren. Policajci tzv. Kosova su naveli da su dobili odobrenje da ponovo otvore prelaz, a nakon zastoja prvi je prošao jedan kamion u pravcu centralne Srbije na Kosovo i Metohiju.

Bonus video