Autor: Informer.rs

04.08.2022.

18:12

Foto: Tanjug/AP

Sport

SRAMNI POTEZI BARSELONE! Para NIGDE, stižu POJAČANJA, a onda LEGENDAMA smanjuju PLATU!

Finansijska situacija u Barseloni je katastrofalna, ali to nije sprečilo giganta sa Nou Kampa da tokom leta kupuje šakom i kapom. Katalonci su doveli Rafinju, Franka Kesija, Andreasa Kristensena, Žila Kundea i Roberta Levandovskog, ali je pitanje kada će pojačanja imati pravo nastupa. 

Naime, finansijski fer-plej muči Barselonu koja je tokom leta imala ogromne rashode, a prihoda nigde. Uprava Katalonaca prinuđena je da prisegne radikalnim metodama, a ideja je da se neki od igrača odreknu plate kako bi klub mogao da registruje pojačanja. 

Informer

Neki su se otvreno suprotstavili tom pristupu, neki su ga prihvatili, a red je ponovo došao i na iskusnog štopera, Đerara Pikea. Reprezentativac Španije mogao bi da bude "ključan" u čitavom poslu budući da od njegove odluke zavisi kada će i da li Rafinja, Levandovski i Kunde zaigrati za Katalonce. 

"Sport" prenosi da su zamolili Pikea za novo smanjenje plate, pošto je pre nekoliko godina to urađeno tokom pandemije koronavirusa. Za sada nije poznato da li je Pike pristao na još jedno smanjnje. Ista sudbina pogodila je i kapitena Serhija Busketsa čiji je agent takođe bio na pregovorima na Nou Kampu.