Autor: Informer.rs

05.08.2022.

07:07

Foto:

Sport

ALBANSKA MAFIJA I DŽAKA NAMEŠTALI UTAKMICE U ENGLESKOJ! "Švajcarac" u OGROMNOM problemu...

Fudbalski reprezentativac Švajcarske i vezista Arsenala Granit Džaka od juna nalazi se pod istragom Nacionalne kriminalističke agencije Velike Britanije. Naime, na Ostrvu sumnjaju da je Džaka upleten u kladioničarsku prevaru, a "Dejli mejl" danas prenosi da je u čitav slučaj umešana i albanska mafija. 

Granit Džaka optužen je da je namerno dobio žuti karton u finišu utakmice sa Lidsom 18. decembra prošle godine. Arsenal je vodio sa 4:1, a reprezentativac Švajcarske odugovlačio je sa izvođenjem slobodnog udarca. Glavni arbitar mu je nakon toga pokazao javnu opomenu.

Alarm su izazvale velike uplate u kladionicama na scenario u kom vezista Arsenala dobija žuti karton u poslednjih 10 minuta. Istraga je pokazala da su sume uplaćene u kriptovalutama na pomenuti događaj i to baš u Albaniji. 

Informer

Uz to, NCA istražuje tvrdnje da je u Džakin slučaj umešan i Alban Jusufi, bivši švedski fudbaler albanskog porekla. On je 2017. godine dobio zabranu bavljenja fudbalom jer je švedski sud dokazao da je učestvovao u pokušaju nameštanja utakmice AIK-a i Geteborga. 

Sada postoje navodni dokazi da je i Alban Jusufi uplatio ozbiljne sume novca da će Granit Džaka dobiti žuti karton u poslednjih 10 minuta utakmice protiv Lidsa.