Autor: Informer.rs

06.08.2022.

10:25

Foto: Tanjug/AP

Sport

KLOP BESAN ZBOG MUNDIJALA! Igra se u POGREŠNO VREME i zbog pogrešnih razloga!

Po prvi put u istoriji Svetsko prvenstvo će se igrati krajem kalendarske godine. Zbog velikih vrućina u Kataru tokom leta, FIFA je u dogovoru sa organizatorima odlučila da se Mundijal igra usred sezone, odnosno krajem novembra i početkom decembra. 

Većini sportskih radnika takav "kalendar" se ne dopada, a jedan od najglasnijih u borbi protiv odluka FIFA je Jirgen Klop. Trener Liverpula je na konferenciji za medije uoči početka Premijer lige govorio o Mundijalu. 

- Ovaj Svetski kup se dešava u pogrešan čas iz pogrešnih razloga. Ali, sve je u redu - jasan je bio trener Liverpula.

Informer

Nemački strateg smatra da će ogroman problem predstavljati činjenica da će neki igrači biti na pauzi, a neki na Svetskom prvenstvu u takmičarskom ritmu. 

- Ako svi igrači imaju pauzu, nije problem, to je dobro. To je kao zimska pauza kao što je bilo kad sam bio u Nemačkoj. Četiri nedelje, zimska pauza. To je dobro i znali bismo kako da se nosimo sa tim. Ali ostali igrači će igrati na Mundijalu dugo. To nije u redu. Davno je o svemu odčučeno, iz kako svi kažu 'ispravnih razloga' i to je to. Ako kao igrač dođete do polufinala, već ste prezaposleni, a ostatak sezone za vas sledi već posle sedam dana. Sada kada počnem da pričam o tome stvarno sam ljut. Moj problem je što kao i svi, znam da to nije u redu i niko ne priča o tome da bi trebalo nešto da se menja, a moralo bi. Ne možete stalno da gledate vrhunske igrače i kažete, 'o, moj bože, zar nisu sjajni'. To ne ide tako. To vam je kao sa klimom, svi znamo da nešto mora da se menja, ali niko ne pita šta - rekao je Klop.