Autor: Informer.rs

11.08.2022.

16:06

Foto: Tanjug

Sport

TRAGIKOMIČNO - TREĆI PUT PRED MUNDIJAL DOBIJA OTKAZ! Legendarni BOSANAC ostao bez posla...

Ne da se Vahidu Halilhodžiću da ode na Svetsko prvenstvo... Po treći put u legendarni bosanskohercegovački trener dobio je otkaz nakon što je sa reprezentacijom izborio plasman na Mundijal. Fudbalski savez Maroka danas je saopšio da se rastao sa trofejnim stručnjakom, te će afrička selekcija sa novim selektorom put Katara! 

Već mesecima se "kuva" otkaz Halilhodžiću. Čini se da je glavni razlog činjenica što je popularni Vaha u svađi sa prvim zvezdama tima. Tokom selektorskog mandata iz nacionalnog tima je izbacio Hakima Zijeha i Nusera Mazrauija. Dvojac nije želeo da se vrati u reprezentaciju dok je iskusni trener tu, te su iz Saveza rešili da ga otpuste...

Informer

- S obzirom na nesuglasice između Fudbalskog saveza Maroka i selektora Vahida Halilhodžića o tome kako najbolje pripremiti fudbalsku reprezentaciju za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, dve strane su odlučile da raskinu saradnju - navode u saopštenju Fudbalskog saveza Maroka! 

Kao što smo već naveli, Halilhodžiću se već treći put u karijeri dešava ista situacija. On je prethodno na Svetsko prvenstvo odveo Nigeriju i Japan, a potom je ostajao bez posla! Jedini put kada je stigao do Mundijala radio je kao selektor Alžira!