Autor: Informer.rs

21.08.2022.

20:41

Foto: Tanjug/AP

Sport

FIORENTINI JE MALO JEDAN JOVIĆ! U Napoliju ROĐEN "novi MARADONA"! (FOTO)

Veliki derbi Toskane igran je u Empoliju, ali navijači sa stadiona Karlo Kasteljani odlaze nezadovoljni! Meč između Fiorentine i Empolija završen je bez pobednika i bez golova, a ni sjajni Luka Jović nije mogao da pomogne Ljubičastima da dođu do tri boda - 0:0! 

Promešao je Vinćenco Italijano karte uoči duela sa Empolijem, na iznenađenje mnogih na klupi je ostao Niko Gonzales, a skupo plaćeni Argentinac šansu je dobio tek u finišu meča. U sastavu nije bilo ni Renata Sotila i sve je delovalo kao da Vola želi da se odbrani protiv autsajdera. 

Informer

U prvom poluvremenu nije bilo mnogo akcije, ali je drugo donelo dosta više iznenađenja. Posebno nakon što je Luperto u 67. minutu dobio crveni karton, a Empoli ostao sa desetoricom na terenu. Ni to nije bilo dovoljno da Fiorentina upiše sva tri boda, a najbolju šansu na meču promašio je Alfred Dankan u 100. minutu utakmice. 

U drugom meču današnjeg programa Napoli je nastavio sa sjajnim igrama i posle dva kola ima gol razliku 9:2. Večeras je podno Vezuva stradala Monca, a ne previše zvučna pojačanja u vidu Kviče Kvaratškelija i Kim Min Jaea vodili su Napolitence do pobede. 

Informer

Poveo je domaćin preko Gruzina u 35. minutu, a do poluvremena prednost Napolija duplirao je Viktor Osimen. Nije se četa Lučana Spaletija zaustavila ni u nastavku meča, ponovo je strelac bio Kvaratškelija, a konačan rezultat postavio je štoper Kim Min Jae!

SERIJA A – 2. KOLO

Subota

Torino - Lacio 0:0

Udineze - Salernitana 0:0

Inter - Specija 3:0 (1:0)
Lautaro 35, Čalhanoglu 52, Korea 82

Sasuolo - Leče 1:0 (1:0)
Berardi 40

Nedelja

Empoli - Fjorentina 0:0

Napoli - Monca 4:0 (2:0)
Kvarachelija 35, 62, Osimen 45+2, Kim 90+4

20.45 Atalanta - Milan 

20.45 Bolonja - Verona 

Ponedeljak

18.30 Roma - Kremoneze 

20.45 Sampdorija - Juventus