Autor: Informer.rs

23.08.2022.

13:11

Foto: Tanjug/AP

Sport

NIŠTA OD OPERACIJA, ALI NI OD MUNDIJALA! Teška POVREDA za Holanđanina!

Nakon višemesečne sage Žoržinio Vajnaldum stigao je na pozajmicu u Romu. Plan je bio da Holnađanin, uz Paula Dibalu bude glavna karika Vučice u sezoni pred nama, ali je čitavu ideju uništila teška povreda koju je snažni vezista doživeo u nedelju na treningu. 

- Posle povrede zadobijene tokom treninga u nedelju popodne, Žoržinjo Vajnaldum je naknadno podvrgnut medicinskim testovima koji su potvrdili prisustvo preloma tibije na desnoj nozi. Igrač će proći dalje procene u narednim danima - saopšteno je iz tabora Rome. 

U ponedeljak su pojedini italijanski mediji preneli da će Đini Vajnaldum odmah biti podvrgnut i operaciji, ali "Roma press" prenosi da su lekari došli do odluke da Holanđanin ne bude operisan. 

Informer

Naime" Il Tempo" prenosi, da je Roma angažovala čuvenog doktora Georga Albaumena iz Švajcarske kako bi proverio situaciju sa nogom Vajnalduma. Poznati lekar će pregledati Holanđanina i u narednih 48 sati doneti odluku o njegovoj operaciji. 

Ipak, sve to neće uticati na prve procene kada je reč o njegovom odsustvu sa terena. Sigurno je da se Vajnaldum neće vraćati u tim u naredna tri ili četiri meseca što automatski znači da je za njega Svetsko prvenstvo u Kataru izgubljeno.