Autor: Informer.rs

23.08.2022.

15:05

Foto: Reuters

Sport

PROBLEM U NAJAVI - NEJMAR JE U BRUTALNOJ FORMI! Sedam golova, šest asistencija! PIKSI i ORLOVI imaju GLAVOBOLJE zbog Brazilca!

Bilo je jasno od prvog momenta kada su nas kuglice ponovo spojile da Srbiju čeka pakleno težak posao protiv Brazila u Kataru. Daleko od toga da Orlovi nemaju svoje šanse u duelu sa Južnoamerikancima, ali događaji na startu nove sezone nikako ne idu na ruku selektor Draganu Stojkoviću Piksiju i njegovim izabranicima. 

Nejmar, lider i kapiten Brazila, igra u neverovatnoj formi na startu nove sezone. Ofanzivac Pari Sen Žermena odigrao je sve četiri utakmice ove takmičarske godine, postigao je ukupno sedam i namestio još šest golova u svim takmičenjima. 

Računica je jasna, Brazilac je učestvovao u čak 13 bogodaka za samo 359 minuta na terenu u novoj sezoni - nestvarno! Nejmar je dva puta tresao mrežu Nanta u borbi za Superkup, isto efikasan bio je protiv Monpeljea i Lila, a potom je po jednom bio precizan u duelu sa Klermonom. 

Informer

Sveci su tada slavili sa 5:0, a Nejmar je jedan pogodak ukrasio i sa tri asistencije. Isti učinak uspešnih dodavanja imao je i unedelju protiv Lila. Pari Sen Žermen je tada bio još ubedljiviji i sa 7:1 ostao stopostotan pod vođstvom Kristofa Galtijea. 

Ipak, to su samo brojke koje su vidljve na oko. Detaljna statistika je još impozantnija budući da je Nejmar prvi u Evropi po konverziji velikih šansi - 83,3 odsto. Ni tu nije kraj, tačnost pasova u poslednjoj trećini je na 70,7 odsto! 

Sve to zadaje glavobolje rivalima Pari Sen Žermena u Ligi 1, Ligi šampiona i francuskim kupovima, ali i Draganu Stojkoviću Piksiju, odnosno Srbiji pred Svetsko prvenstvo u Kataru. 

Pored Srbije i Brazila u našoj grupi nalaze se Švajcarska i Kamerun!