26.08.2022.

14:55

Foto: Tanjug/AP

Sport

"OLUJA CRNOG MORA" JE ZVEZDIN RIVAL! Trabzon se pojačao jako zvučnim IMENIMA, ali to nije bilo dovoljno za LŠ, VIDEĆEMO KAKO ĆE PROĆI PROTIV CRVENO-BELIH!

Aktuelni šampion Turske je poput Crvene zvezde podbacio u plej-ofu za Ligu šampiona, ali automatski su izborili plasman za Ligu Evrope.

OBRADOVALI NAVIJAČE NAKON 38 GODINA

Punih 38 godina navijači Trabzona su čekali titulu u domaćem šampionatu. To se napokon i desilo, jer je njihov omiljeni tim sa devet bodova više od Fenerhbačea zasluženo osvoji titulu.

"Oluja crnog mora" kako glasi nadimak ovog kluba je samo jedan od dva tima van Instabula koji se dokopao titule u prvenstvu, drugi je Bursaspor.

Informer

Sada ih očekuje jako teška grupa Lige Evrope i obračuni sa Crvenom zvezdom, Monakom i Ferencvarošem.

JAKA POJAČANJA

Trabzon je temeljno radi na pojačanjima, pa su tako u tim stigla jako zvučna imena.

Egipatski repreentativac Trezege  stigao je Aston VIle, a potpisao je i iskusni španski Defanzivac Mark Bartra.

Informer

Mark Bartra

Takođe deo ekipe su postali Enis Bardi iz Levantea, dok je iz Bolonje došao Stefano Densvil, a opremu je zadužio i Eren Elmali iz Pari sen Žermena.

GOLMAN NAJSKUPLJI IGRAČ

Po transfermarketu, igrač koji najviše vredi je golman i kapiten tima Ugurkan Čakir. Njegova vrednost se procenju na 18 miliona evra.

Čakir je dete Trabzona,  trenutno ima 26 godina, tako da njegovo najbolje vreme između dve stative tek počinje. Upisao je devet nastupa za reprezentaciju Turske.

Pored Čakira trebalo bi istaknuti iskusnu danskog napadača Korneliju Basketasa, kao i vezistu Antonizasa Basketasa. 

Od domaćih fudbalera jako bitan fakor je mladi Abdulakadir Omur (23). Ovaj momak trenutno vredi oko 10 miliona evra, a ponikao je Trabzonovoj školi. U dresu reprezentacije upisao je četiri nastupa.