Autor: Informer.rs

27.08.2022.

08:21

Foto: Twitter/FSS

Sport

NASTASIĆ ŽELI U KATAR! Orao napušta FIRENCU kako bi bio spreman za MUNDIJAL!

Vratio se nakon Matija Nastasić u tabor Fiorentine na startu prethodne sezone, ali njegov dolazak u Toskanu nije bio plodonosan. Srpski reprezentativac se nije naigrao u ljubičastom dresu i po svemu sudeći posle samo godinu dana došlo je vreme za novi rastanak.

Na startu nove sezone Matija Nastasić je odigrao samo prvi meč u kvalifikacijama za Ligu konferencija protiv Tventea, dok je prva dva kola Serije A gledao sa klupe. Ipak, njegovi kvaliteti u Italiji su izuzetno cenjeni, a Đanluka di Marcio prenosi da bi srpski reprezentativac do kraja prelaznog roka mogao da pređe u Speciju. 

Informer

Klub iz Ligurije bio je polovičan na startu Serije A, pobeda protiv Empolija i poraz od Intera bili su pokazatelj da je ekipi potrebno osveženje. Već neko vreme se radi na pojačanju u napadu i čini se da će Paulo Azi iz Modene uskoro biti i ozvaničen, ali tu ne bi trebao da bude kraj. 

Navodno, sprema se trampa na relaciji Fiorentina - Specija, a glavni u čitavom poslu bi trebao da bude upravo Matija Nastasić. Viola je zainteresovana za štopera Specije Dimitrisa Nikolaua, te bi to mogao da bude dogovor igrač za igrača. 

Navodno je dogovor blizu, odnosno klubovi samo treba da se dogovore oko svih detalja ove razmene igrača. Upravo to bi mogao da bude značajan posao i za reprezentaciju Srbije budući da je Dragan Stojković Piksi računao na Matiju Nastasića. Ipak, kada je stameni štoper izgubio mesto u Fiorentini, usledila je pauza i na reprezentativnom planu. Sada bi sve to moglo da se promeni, a naš nacionalni tim dobije još jednog važnog aduta pred put u Katar!