Autor: Informer.rs

28.08.2022.

08:44

Foto: REUTERS/Craig Brough

Sport

FOFANA NAJSKUPLJI IKADA! Pada REKORD, FRANCUZ nadmašio Megvajera! Čelsi se OZBILNO razbacuje!

Izvor Skaja naveo je da će transfer iznositi 70 miliona funti, uz bonuse, ali nije dogovorena dinamika isplate i koji uslovi su potrebni za isplatu tih bonusa. Cena celokupnog transfera još uvek nije poznata, ipak, velike su šanse da Vesli Fofana postane najskuplji defanzivac u istoriji fudbala!

Pretplatio se Lester, po svemu sudeći, da skupoceno prodaje svoje defanzivce. 2019. godine je Hari Megvajer u transferu teškom 87.000.000 evra pojačao Mančester junajted. Bilo je to, a i danas je, najveće obeštećenje plaćeno za defanzivca, ali bi Lisice ovog leta mogle da pomere tu barijeru! 

Informer

Nedeljama Plavci pokušavaju da postignu dogovor sa Lesterom. Uporno su Lisice insistirale da neće pristati na manje od 100.000.000 evra. Čelsi je nudio 70.000.000 evra kroz razne bonuse, ali kada su shvatili da niko neće popustiti našli su se "na pola puta". 

Očekuje se da će 21-godišnji francuski fudbaler bez problema postići dogovor sa klubom o ličnim uslovima. Lester sada traži zamenu za Fofanu, koji je zbog spekulacija o odlasku propustio prošlonedeljnu utakmicu u Premijer ligi protiv Sautemptona.

Fofana je želeo da predje na Stamford Bridž, a prošle nedelje je propustio trening ekipe, zbog čega je trenirao sa mladim timom Lestera.