28.08.2022.

22:18

Foto: Printscreen You Tube

Sport

FK Železnik organizuje Memorijalni turnir " Jusuf Jusa Bulić"

Utakmice će se igrati po sistemu gde prve dve ekipe prolaze u polufinale i finale. Utakmice se igraju 2x20 minuta, na golove 5 puta 2 metra, u sistemu 8+1 igrač.

Na turniru učestvuje po 16 ekipa iz svakog godišta. Tako će prvog dana turnira nastupiti ekipe godišta

2010. i 2012., a drugi dan turnira rezervisan je za utakmice timova godišta 2011. i 2013. godine.
Turnir će se održati na stadionu FK „Železnik 1930“ koji od 2015. godine nosi ime „Jusa Bulić“.
Za sve učesnike turnira organizovano je druženje i užina.

Ovaj Memorijani turnir posvećen je sećanju na nekadašnjeg predsednika FK Železnik Jusufa Juse Bulića, iz vremena kada je klub bio član najkvalitetnije Prve lige u Srbiji i koji je posebnu pažnju pridavao unapređivanju rada sa mladim kategorijama fudbalera.

- Želja nam je da napravimo tradicionalni međunarodnih turnir mlađih kategorija u fudbalu, koji će okupljati ne samo mlade igrače iz Srbije, već i iz regiona, pa i šire. Takođe, ambicija nam je da napravimo turnir na kojem će se mladi igrači iz različitih zemalja takmičiti, družiti, unapređivati svoj talenat i gde će se razvijati fer-plej kod tih mladih fudbalera. Sa druge strane, razvijaćemo i saradnju između juniorskih pogona i fudbalskih timova u Srbiji i regionu, a šira javnost imaće priliku da vidi i neke od mladih fudbalskih talenata sa ovih prostora. Očekujemo da će ovaj turnir od naredne godine biti međunarodni -Izjavio je organizator i predsednik FK „Železnik 1930“ ĐorĐe Bulić.

Treba istaći da ovaj Memorijalni turnir ima i svoj humanitarni karakter. Sav prihod od ulaznica biće uplaćen

Humanitarnom fondu "Budih human - jednaka šansa za sve", koja se bavi prikupljanjem sredstava za slanje dece na lečenje i rehabilitaciju u inostranstvo, kao i nabavku potrebnih medicinskih sredstava.

Sponzori ovogodišnjeg turnira su kompanije „Zrno kafe“, NAAI, Vitamin studio, Belcars, Royalteh,
Rastošnica, kao i kafe-bar Vans. Kompanija Decathlon dodeliće nagradne vaučere za najboljeg igrača, najboljeg strelca i najboljeg golmana na turniru.