Autor: Informer.rs

31.08.2022.

11:03

Foto:

Sport

MILIONI STIŽU U PARTIZAN! Crno-beli trljaju ruke, veliki novac je u pitanju!

Umar Sadik trebalo bi tokom dana da prođe medicinske preglede  i zvanično nakon Almerije obuče dres Real Sodijedada.

Partizan će zaraditi milione

Partizan tralja ruke, pošto će srpski tim dobiti deo od njegove prodaje. Prema informacijama novinara specijalizovanog za transfere Fabricija Romana Sadikov transfeer koštaće Sosijedad 25 miliona evra, a Sadikov dosadašnji klub će zadržati i 15 odsto od naredne prodaje nigerijskog napadača. Od svega toga 10 odsto ide crno-belima, pošto je to bila jedna od klauzula prilikom prodaje u Almeriju. U Humsku trebalo da stigne oko 2,5 miliona evra.

Nigerijski napadač zameniće Aleksanera Isaka koji je iz Sosijedada otišao u NJukasl za neverovatnih 70 miliona evra i deo tog novca klub je iskostio za Sadika. Sadik je u Almeriju stigao u oktobru 2020. godine, Partizan je zahvaljujući raznim klauzulama do sada na njegovom transferu inkasirao oko devet miliona evra. Posle ovoga će ta brojka biti dvocifrena. Partizanova zarada od njegove prdaje trebalo bi da bude oko 11.000.000 evra. Pored fiksnih 5.000.000, aktivirao je Nigerijac i izvesne bonuse za broj golova i utakmica, a pride je crno-belima pripalo i 3.000.000 na ime Almerijine promocije u Primeru.

Informer

Umar Sadik obradovao Partizan

Nigerijac je za Almeriju odigrao 84 utakmice dao je 43 gola i upisao 19 asistencija. Inače, Sadikov rođeni brat potpisao za Crvenu zvezdu.

Bonus video