31.08.2022.

21:20 >> 17:14

Foto: Reuters

Sport

ŠAMPION ITALIJE DOBIO VLASNIKE! Milan ima novog predsednika!

To je drugi fudbalski klub koji ta kompanija poseduje, pošto je suvlasnica američkog kluba iz MLS lige Njujork sitija.

- Već 123 godine fudbalski klub Milan je sinonim za šampionski fudbal. Od osnivanja 1899. godine, Milan je osvojio 19 titula u Seriji A, sedam titula prvaka Evrope, sedam trofeja Superkupa Italije, pet trofeja u Kupu, pet evropskih Superkupova, tri interkontinentalna kupa, dva trofeja Kupa pobednika kupova i svetsko klupsko prvenstvo - navela je američka kompanija.

U saopštenju se dalje kaže:

- Kao novi vlasnik kluba, RedBird će nastaviti da ulaže u sve ključne oblasti koje će unaprediti sportske i komercijalne interese, nadovezujući se na iskustvo iz prošle sezone i osvajanje titule. Prioritet su podrška sportskom i poslovnom rukovodstvu kako bi se osiguralo da ekipa bude konkurentna na najvišim nivoima, da ima infrastrukturu i objekte koji odgovaraju jednoj od najistaknutijih svetskih organizacija, kao i jačanje ženskih i omladinskih klubova i dobrotvornog ogranka - piše u saopštenju.

Ujedno, ova kompanija je manjinski vlasnik Njujork Jenkiza, koji će biti jedni od ulagača.

Osnivač kompanije Geri Kardinale izjavio je da je u junu postignut preliminarni dogovor o kupovini Milana od američke firme Eliot menadžment. Kardinale će biti novi predsednik Milana.

- Naša vizija za Milan je jasna: podržaćemo naše talentovane igrače, trenere i saradnike kako bismo ostvarili uspeh na terenu i omogućili našim navijačima da podele izvanredna iskustva ovog istorijskog kluba. Potrudićemo se da iskoristimo našu globalnu i medijsku mrežu, našu analitičku ekspertizu, rezultate u razvoju sportskih stadiona i usluga, kako bismo ostvarili jedan cilj - da zadržimo mesto Milana u vrhu evropskog i svetskog fudbala - dodao je Geri Kardinale.