Autor: Informer.rs

06.09.2022.

20:41

Foto: Tanjug

Sport

SENZACIJA U LIGI ŠAMPIONA! Dinamo SRUŠIO moćni Čelsi! Milioneri LAKO UKROTILI Lavove (VIDEO)

Nije bilo lako predstavnicima Dinama kada su na žrebu u Nionu dobili u "E" grupi gigante poput Milana i Čelsija, međutim, već na prvom koraku Lige šampiona prvak Hrvatske je pokazao zube favoritu sa Stamford bridža.

Doživele su zvezde Plavaca bolno prizemljenje na Maksimiru, a Zagrepčani golom najboljeg igrača Mislava Oršića u 13. minutu došli do značajna tri boda.

Sevnula je kontra u režiji domaćih igrača, nalik onoj koju su u Minhenu 1991. režirali Darko Pančev i Dejan Savićević, samo što je ovog puta umesto legendarnog Genija, loptu u mrežu nemoćnog Kepe majstorski ćušnuo Oršić na fenomenalnu asistenciju Bruna Petkovića.

Samo četiri minuta pre vođstva domaćih Pjer Emerik Obamejang je imao veliku priliku da dovede Plavce u vođstvo, ali je Gabonac šutirao neprecizno.

Uspeo je doskorašnji napadač Barselone početkom drugog poluvremena da zatrese mrežu (50.), ali je učinio to iz nedozovoljene pozicije i pogodak je poništen.

Strepela je odbrana Čelsija šest minuta nakon toga, kada je Ristovski "polomio" prečku, a krivac za to bio je golman Kepa, jer je uz pomoć njegove odbrane lopta završila na gornjoj konstrukciji gola.

Informer

Pjer Emerik Obamejang u duelu sa Perićem

U samom finišu meča, viđeno je pregršt uzbuđenja. Najpre je u 85. minutu udarac Ziješa zaustavila stativa, sreća je pogledala hrvatskog prvaka, da bi nekoliko trenutaka kasnije udarac pokušaj Maunta sjajnom intervencijom zaustavio golman Livaković.

Na kraju, Dinamo je sačuvao prednost i napravio prvo veliko iznenađenje u Ligi šampiona.

U drugom meču uvodnog programa, Borusija je u Dortmundu lako izašla na kraj sa Kopenhagenom - 3:0 (2:0).

Lavovi su ostali bez zuba u 34. minutu, kada je iskusni Rojs sjajno prihvatio dodavanje Julijana Brandta i u trku prevario čuvara, a potom precizno savladao nemoćnog Rajana.

Samo sedam minuta kasnije, Rafael Gereiro je duplirao vođstvo i, izgledalo je da će se tim rezultatom završiti ovaj duel.

Informer

 

Dupli pas u šesnaestercu Danaca razmenili su Đovani Rejna i Portugalac, koji je samo krunisao odličnu akciju Milionera i potvrdio prvu trojku za klub sa Singal Iduna parka u novoj sezoni najelitnijeg klupskog takmičenja.

Ipak, u 83. minutu Džud Belingem je na asistenciju Rejne preciznim udarcem postavio konačnih 3:0. Mogao je Kopenhagen u samom finišu do počasnog gola, ali je Rasmusu Falku poništen pogodak, zbog ofsajd pozicije.

LIGA ŠAMPIONA, 1. kolo

Grupa E

Dinamo Zagreb - Čelsi 1:0 (1:0)

Oršić 13.

Salcburg - Milan (21)

Grupa F

Seltik - Real (21)

Lajpcig - Šahtjor (21)

Grupa G

Borusija Dortmund - Kopenhagen 3:0 (2:0)

Rojs 34, Gereiro 42, Belingem 83.

Sevilja - Mančester Siti (21)

Grupa H

Benfika - Makabi Haifa (21)

PSŽ - Juventus (21)