Autor: Informer.rs

06.09.2022.

20:43 >> 22:55

Foto: Tanjug/AP

Sport

KOSTIĆ I VLAHOVIĆ GLEDALI MBAPEOV ŠOU U PARIZU! Sveci posle DRAME srušili Juventus! Real pobedom krenuo u odbranu trona! (FOTO/VIDEO)

Meč u Parizu između Pari Sen Žermena i Juventusa označen je kao derbi prvog kola grupne faze Lige šampiona, a fudbaleri Svetaca i Stare dame potpuno su opravdali očekivanja. Atomski fudbal, turbo fudbal dostojan evropske elite. Ipak, nakon 90 minuta nisu obe ekipe mogle da slave, a PSŽ bio je bolji za jedan gol - 2:1 (2:0)! 

Juventus je "sporo" ušao u utakmicu i to je skupo koštalo Staru damu. Pari Sen Žermen je poveo posle samo pet minuta nakon sjajne akcije Nejmara i Kilijana Mbapea. Francuz je iskoristio savšreno dodavanje iza linija, šutirao iz prve i matirao Matiju Perina. 

Tek što su se Italijani konsolidovali na semaforu je već pisalo 2:0, a strelac ponovo Mbape. Sada je PSŽ prošao po drugoj strani, Ašraf Hakimi je poslao loptu na 10 metara od gola, a francuski reprezentativac preciznim udarcem osigurao je bodove Svecima na Parku prinčeva. Pokušao je Masimilijano Alegri izmenama da promeni tok meča. 

Informer

Na teren je ušao Veston Mekeni, a mladi američki fudbaler je posle samo sedam minuta smanjio prednost Pari Sen Žermena. Ipak, nije Mekeni glavni "krivac" za gol već je to srpski reprezentativac Filip Kostić koji je u svom debiju u Ligi šampiona u dresu Juventusa upisao asistenciju i kao na tacni poslužio Amerikanca

U istoj grupi je Benfika opravdala ulogu favorita i teže nego što se očekivalo došla do pobede nad Makabi Haifom. Zvezdin "dželat" se pokazao kao tvrd u Lisabonu, do 50. minuta je četa Baraka Bahara odolevala Portugalcima, a onda je usledio blickrig i dva gola za četiri minuta. Prvo Rafa Silva, a potom je konačan rezultat posavio Aleks Grimaldo - 2:0!

Informer

Real Madrid je pobedom krenuo u pohod na odbranu evropskog trona. Kraljevski klub je bio neprepoznatljivo bled u prvom poluvremenu, povredio se i Karim Benzema, ali je u 56. minutu otpor žilavog Seltika uspeo da slomi Vinisijus Žunior. Potom je mrežu rivala pogodio Luka Modrić, a za kraj golgeterski post je prekinuo Eden Azar - 0:3! U istoj grupi, Šahtjor je iznenadio RB Lajpcig i slavio sa 1:4 usred Nemačke. 

UŽIVO:

Tok meča: 

Drugo poluvreme: 

KRAJ! 

92. minut - GOOOOOOOOOOL! Mančester siti postiže i četvrti gol u Andalziji! Građani su pregazili Sevilju sa 0:4 i utisak je u laganom ritmu! 

85. minut - Debakl RB Lajpciga, sada je mrežu Bikova pogodio Lasana Traore i potvrdio trijumf Šahtjora u Nemačkoj - 1:4!

78. minut - GOOOOOOOOL! Šahtjor je na pragu senzacije u Lajpcigu! Ukrajinci imaju dva gola prednosti na desetak minuta do kraja, mrežu Bikova pobodio je Midik - 1:3!

77. minut - Debakl Seltika u Dablinu... Real Madrid sada vodi 3:0, a u svoj golgeterski post prekinuo je Eden Azar!

73. minut - Nakon furioznog početka drugog poluvremena, tempo širom Evrope je "opao" i već desetak minuta nema akcije. 

Informer

67. minut - HALANDOV TEROR SE NASTAVLJA! Napadač Mančester sitija već je postigao deset golova u Premijer ligi, a sada je upisao i drugi na prvom meču u Ligi šampiona u dresu Građana na gostovanju Sevilji - 0:3!

61. minut - Real je slomio otpor Seltika i u roku od pet minuta sa dva gola rešio pitanje pobednika. Strelac - Luka Modrić - 0:2!

60. minut - Ponovo vodi Šahtjor i ponovo je strelac Šved! Ukrajinci su "sa centra" organizovali sjajnu akciju i došti do vođstva na RB Areni u Lajpcigu - 1:2!

58. minut - GOOOOOOOOOL! Mančester siti sada ima veliku prednost protiv Sevilje! Strelac za Građane je Fil Foden - 0:2!

57. minut - Nerešeno je u Lajpcigu! Uspeva RB da dođe do izjednačenja, Mohamed Simakan se najbolje snašao u gužvi u srcu šesnaesterca i poravnao rezultat U Nemačkoj - 1:1!

Informer

56. minut - Stiže kazna za Seltik... Real Madrid vodi u Škotskoj, a strelac je Vinisijus Žunior posle asistencije Valverdea - 0:1!

54. minut - Razigrala se Benfika u drugom poluvremenu i već je 2:0, gol je postigao Aleks Grimaldo - 2:0!

53. minut - GOOOOOOOOOOL! Evo je nada za Juventus! Rezervista Veston MeKeni je strelac, a asistenciju beleži Filip KOstić! Srpski reprezentatativac je poslao sjajnu loptu, Amerikancu nije bilo teško da matira Donarumu - 2:1!

52. minut - GOOOOOOOOOOL! Benfika vodi protiv Makabi Haife, a strelac je Rafa Silva. Portugalci su napokon uspeli da slome otpor gostiju u Lisabonu i sada se lakše diše - 1:0!

50. minut - Deluje neverovatno, ali je Seltik daleko opasniji rival u duelu Škota sa Real Madridom. Ipak, domaća ekipa za sada ne uspeva da naplati bolju igru u napadu - 0:0!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

Prvo poluvreme: 

45. minut - Kraj prvog poluvremena!

42. minut - Visi i treći gol na Parku prinčeva! Pari Sen Žermen je mnogo bolji u prvom poluvremenu od Juventusa, čini se da fudbaleri Stare dame jedva čekaju odmor kako bi se konsolidovali - 2:0!

Informer

40. minut - GOOOOOOOOOL! Poravnava Milan rezultat u Salcburgu, a strelac je Aleksis Salemakers - 1:1!

32. minut - Velika šansa u Lisabonu! Mogla je Benfika da povede protiv Makabi Haife preko Rafe Silve, ali je Portugalac očajno šutirao ka golu Izraelaca... Ostaje 0:0!

28. minut - Kiša golova širom Evrope... Noa Okafor je proturio loptu kroz noge Pjeru Kulaluu, a potom šutirao ispod Majka Manjana! Salcburg vodi protiv Milana na svom terenu - 1:0!

23. minut - CRNO SE PIŠE JUVENTUSU! Ponovo je Kilijan Mbape strelac, a sada je u ulozi "arhitekte" bio Ašraf Hakimi. Tunišanin je bez greške proigrao Francuza kom nije bilo lako da pcepa mrežu Stare dame - 2:0!

21. minut - GOOOOOOOOL! Ne igra Mančester siti previše ofanzivno na Ramon Sančez Pishuan stadionu, ali je i to dovoljno za vođstvo protiv Sevilje. Kevin De Brujne je sjajno prošao po strani, proigrao Halanda, a Norvežanin je imao lagan zadatak da iz peterca pogodi mrežu domaćih - 0:1!

16. minut - GOOOOOOOL! Au kakav kiks golmana RB Lajpciga... Peter Gulači se poigravao, loptu mu je na sredini terena ukrao Šved, a onda rutinski sa 30ak metara pogodio praznu mrežu! Šahtjor vode u Nemačkoj - 0:1!

12. minut - Imao je Luka Modrić dobru priliku na Seltik parku, ipak, Džo Hart je sjajno intervenisao i zaustavio udarac hrvatskog reprezentativca - 0:0!

9. minut - Velika šansa za Olivijea Žirua da donese prednost Milanu u Salcburgu! Rosoneri su bili vrlo blizu gola, ali je francuski napadač loše zahvatio loptu, ostaje 0:0!

5. minut - GOOOOOOOOOOOL! Pari Sen Žermen vodi na Parku prinčeva protiv Juventusa. Kilijan Mbape je vešto izbegao ofsajd zamku, iskoristio sjajno dodavanje Nejmara, a golman Stare dame Matija Perin nije imao nikakve šanse - 1:0!

1. minut - Utakmice su počele!

GRUPA E

Dinamo - Čelsi 1:0 (1:0)
Oršić 13

Salcburg - Milan  1:1 (1:1)
Okafor 28 - Salemakers 40

GRUPA F

Seltik - Real 0:2 (0:2)
Vinisijus 56, Modrić 60, Azar 77

Lajpcig - Šahtjor 1:4 (0:1)
Simakan 54 - Šved 16, 60, Midik 76, Traore 85

GRUPA G

Borusija Dortmund - Kopenhagen 3:0 (2:0)
Rojs 34, Gereiro 42, Belingem 83

Sevilja - Mančester Siti 0:4 (0:1)
Haland 21, 67, Foden 57, Dijas 92

GRUPA H

PSŽ - Juventus  2:1 (2:0)
Mbape 6, 23 - Mekeni 53

Benfika - Makabi 2:0 (0:0)
Rafa Silva 51, Grimaldo 54

20:45 - Dobro došli u lajv prenos utakmica prvog kola grupne faze Lige šampiona! Sve detalje sa stadiona širom Evrope možete pratiti uz portal Informer.rs!