Autor: Informer.rs

08.09.2022.

12:46

Foto: Tanjug/AP

Sport

LUKA JOVIĆ ISKREN: Nadam se da ću da pronađem STAROG SEBE, a uveren sam u svoj kvalitet! Evo šta je rekao trener Viole!

Jović je za sajt UEFA izneo svoja očekivanja, ali nisu tema bili Letonci već šanse Fjorentine da ponovi Romin uspeh i dođe do trofeja.

- Svi bismo voleli da igramo u Ligi šampiona, ali hvala bogu da postoji Liga konferencije, pa imamo priliku da igramo to takmičenje i oprobamo se u Evropi. Mislim da smo među favoritima da ga osvojimo. Moramo da se prilagodimo svakom protivniku, ali siguran sam da možemo da stignemo do finala. Prethodnih godina sam osvojio Ligu šampiona i igrao polufinale Lige Evrope, pa se nadam uspehu i trofeju i u ovom takmičenju. Pre svega, želim da se vratim na svoj prethodni nivo, jer znam da to mogu. Uveren sam u kvalitet koji posedujem. Pred nama je duga, iscrpljujuća sezona, ali nadam se velikom broju golova i tome da ću opet da pronađem starog sebe- rekao je Jović.

Informer

 

Kako će igrači letonskog predstavnika da se osećaju Jović može da pretpostavi. U timu će biti i srpski igrači Andrej Ilić, Stefan Planić i Jovan Vlalukin.

- Sećam se dobro svog prvog meča u Ligi šampiona, mesec i po ili dva pošto sam potpiso za Benfiku. Igrali smo protiv Bajerna. Imao sam 18 godina i tek što sam stigao iz Srbije. Ušao sam u igru u 85. minutu i ništa mi nije bilo jasno. Bio je prekid i stajao sam pored Roberta Levandovskog i Artura Vidala, gledao sam ih i razmišljao ‚kako je ovo moguće, da li je ovo san ili java, šta se dešava‘? Čak sam uspeo da zabeležim i jedan šut na toj utakmici, uhvatio sam poluvolej levom nogom. Dok je lopta išla ka golu mislio sam da će to da bude evrogol, ali Manuel Nojer je samo napravio jedan korak na stranu, bacio se i uhvatio loptu. Shvatio sam tada da moram još mnogo da radim da bih igrao na tom nivou - prisetio se Jović.

Nema sumnje da je bivšem špicu Real Madrida i Ajntrahta iz Frankfurta je neophodno da se vrati u golgetersku formu kako bi povratio samopouzdanje! Očekuje se da Jović dobije novu šansu u startnoj postavi, a trenutno trpi kritike zbog neiskorišnjenog jedanaesterca prošle subote u derbiju sa Juventusom.

Informer

 

- Znate šta mislim o penalima. Imamo tri-četiri igrača koji ih izvode, pravilo je da se za loptu hvata onaj koji se najbolje oseća u tom momentu. Jović je neko ko je već izvodio penale, a normalno je da svako ko ih izvodi nekad promaši. Žao mi je, mogao je to da bude veoma važan gol za njega, ali idemo dalje. Nadam se da ćemo imati još mnogo penala, jer će to da znači da smo stacionirani u protivničkom šenasestercu. Nemamo pravo da koljemo one koje greše, ali činjenica je da moramo da koristimo više šanse koje nam se ukazuju- kazao je trener Italijano na konferenciji pred meč sa RFS-om.