Autor: Informer.rs

08.09.2022.

22:47

Foto: reuters

Sport

JUVENTUS U DEBELOM MINUSU... Klub podneo IZVEŠTAJ! Duguju STOTINE MILIONA EVRA!

Već dve godine Juventus ne uspeva da se vrati na tron u Italiji, a ni ogromna ulaganja ne pomažu Staroj dami u toj nameri. Torinski gigant je užasno otvorio novu sezonu u Seriji A i iako je rana faza jasno je da će četa Masimilijana Alegrija teško do Skudeta. 

Najtrofejniji italijanski klub zbog svega navedenog još jednu godinu završava sa izrazito negativnim finansijskim bilansom. Mediji u Italiji prenose da je Stara dama samo u sezoni 2021/22. u minusu od 240 miliona evra. A očekuje se da i sam klub objavi ove podatke.

Informer

Već pet godina Juventus posluje u debelom minusu, tačniije od sezone 2017/18. Stara dama ne uspeva da profitira. Svakako, podatak koji malo koga može da raduje. Kao najveći gubitak navodi se činjenica da Serija A nije osvojena već dve godine, a da su u Ligi šampiona eliminisani već u osmini finala. 

Ovog leta Juventus je na pojačanja ove sezone izdvojio 102.400.000 evra, dok su iz kluba otišli igrači u vrednosti od 106.000.000 evra. Dakle, na fudbalskoj pijaci Stara dama je u plusu, ali se sportski rezultati ne poklapaju sa primanjima unutar tima.