09.09.2022.

20:43

Foto: reuters

Sport

SRPSKI HULK DOMINIRA U PREMIJER LIGI! Mitar opčinio Hrvate, DIVE SE NJEGOVIM SPOSOBNOSTIMA!

Sjajne partije fudbalera Fulama primetio je i hrvatski portal "Indeks"  koji je izneo niz pohvala na račun našeg golgetera nazvavši ga "srpskim Hulkom koji dominira u Premijer ligi u senci Erlinga Halanda".

- Činjenica da je Mitar sa ekipom imao težak raspored i da je igrao sa timovima poput Liverpula, Totenhema, Arsenala i Brajtona i da je dao šest golova, četiri manje od Halanda koji ipak igra u dominantnom timu kao što je Siti, pokazuje najbolje kako Srbin igra u najjačoj ligi Engleske. "Baš kao Hulk, tako i Mitrović igra sa ljutnjom, doduše on ne pretvara zgrade u pepeo, već razbacuje protivnike i postiže golove - navodi hrvatski portal.

Informer

Podsećaju da je Mitrović u dresu reprezentacije prvi gol postigao  baš protiv Hrvatske pre devet godina.

Zatim je pomenut i njegov gol protiv Portugal koji je odveo naš reprezentaciju na Mundijal u Kataru.

- Kada se pogleda Mitrović prvo što upada u oči je njegova korpulentnost, sa leđima na kojima bi poput Atlasa mogao da nosi nebeski svod, može da drži pod kontrolom defanzivce svetske klase poptu Liverpulovog Virdžila van Dajka. Nije samo jak i skočan, već pokazuje i sjajnu tehniku, tako da ne daje golove samo iz neposredne blizine. Do sada niko nije verovao da može da se pokaže na velikoj pozornici. Pratio ga je crv sumnje, jer nije uspeo da se nametne u Njukaslu, što zbog stila igre, što zbog odnosa sa trenerom Rafom Benitezom. Ostao je u Engleskoj, preselio se u mnaji londonski klub i tamo je postao legenda. Sumnjali su mnogi u njegove mogućnost iu Premijer ligi, jer nije isto igrati u Čempionšipu i sa najboljima, ali je on ove sezone otklonio sve sumnje - piše "Indeks".