Autor: Informer.rs

10.09.2022.

10:14

Foto: Starsportphoto

Sport

RASPALIO MAŠTU GROBARA! Reprezentativac Srbije OTKRIO o čemu je PRIČAO sa Piksijem! Najavio DOLAZAK u Partizan!

Posle dugogodišnjeg igranja u Fiorentini, reprezentativac Srbije Matija Nastasić ovog leta je promenio sredinu i potpisao za špansku Majorku.

Iskusni defanzivac je dugo "lomio", a na kraju je u dogovoru sa selektorom Orlova Draganom Stojkovićem Piksijem odlučio da se preseli na Baleare.

- Video sam se sa selektorom u Firenci na početku sezone, razgovarali smo o klubu i nacionalnom timu. Stojković prati sve igrače koji su izneli kvalifikacije, za njega je najvažnije da igrači igraju u svojim klubovima, moramo doći 100 posto spremni na Svetsko prvenstvo. Razgovarali smo na tu temu, ali nismo o prelasku u Majorku, nadam se da je to dobra odluka i da ću biti spreman za Svetsko prvenstvo - rekao je Nastasić za "Sportske".

Tokom karijere nastupao je i za Mančester siti, gde je imao priliku da igra po ostrvskoj kiši, dok je Majorka jedna od lepših lokacija za igranje.

- Bio sam na Majorci pre dve godine na odmoru, pa znam neka mesta. Zaista je prelepo ostrvo, uživaću. Velika je razlika u odnosu na Mančester.

Informer

Matija Nastasić u dresu Srbije

Prve fudbalske korake napravio je u Partizanu, čiju je omladinsku školu prošao, ali za seniorski tim nikada nije debitovao, već je sa 18 godina pojačao Fiorentinu. Ipak, sada ne isključuje opciju o povratku među crno-bele.

- Oduvek pratim Partizan jer sam prošao omladinsku školu, nažalost nisam imao prilike da debitujem za prvi tim jer sam otišao u Italiju. U fudbalu nikad ne znaš šta može da se desi, uvek postoji šansa da se vratim i zaigram za Partizan, ali u ovom trenutku ne razmišljam o tome. Fokusiran sam na Majorku gde ću se potruditi da ostanem što duže - istakao je Nastasić.