Autor: Informer.rs

11.09.2022.

12:03

Foto: Starsportphoto

Sport

TATA PONOSAN JER JE SIN IZABRAO SRBIJU: Nadamo se pozivu za Mundijal! Napred Srbija, napred Kanada

Mladi krilni fudbaler Crvene zvezde izabrao je da u seniorskoj karijeri igra za Srbiju, iako je u Kanada pokušavala da ga ubedi da igra za njih.

Nakon reprezentacija do 19, 20 i 21 godine obući će Mitrović dres seniorskog tima. O pozivu u nacionalni tim igrača koji je rođen u Kruševcu oglasio se njegov otac Ivan.

On je na tviter profilu objasnio da će Stefan igrati za Srbiju iako je još kao beba otišao u Kanadu i vratio se tek sa 17 godina kada je pojačao Radnički iz Niša.

Informer

Stefan Mitrović u dresu Srbije

- Ponosan sam što mogu da kažem da je Stefan dobio poziv u A reprezentaciju Srbije. Snovi se ostvaruju. Takođe, želim da se zahvalim treneru Herdmanu iz Kanade što nas je više puta kontaktirao i da poželim sreću reprezentaciji Kanade na Svetskom prvenstvu u Kataru. Bila je veoma teška odluka jer su obe reprezentacije pružile ruku u isto vreme, ali Stefan je predstavljao Srbiju u mlađim kategorijama i sada nastavlja tim putem. Nadamo se pozivu za Mundijal. Napred Srbija, napred Kanada -  napisao je otac talentovanog fudbalera.

Mladi Mitrović je pre nekoliko nedelja izjavio kako odluka o igranju za reprezentaciju još nije doneta, a da ga Milan Borjan "ubeđuje" da zaigra za Kanadu u kojoj je golman Zvezde jedan od najbitnijih igrača.

Srbija će u Ligi nacija igrati protiv Švedske 24. septembra u Beogradu i, tri dana kasnije, sa Norveškom u Oslu.

Bonus video