Autor: Informer.rs

13.09.2022.

19:30

Foto: Starsportphoto

Sport

OVOME SE NIJE NADAO! Zvezdin reprezentativac OSTAO bez POZIVA u nacionalni tim!

Dolaskom Ralfa Rangnika na mesto selektora Austrije, defanzivac Crvene zvezde Aleksandar Dragović izgubio je mesto u nacionalnom timu.

Sjajni štoper je najpre preskočio četiri reprezentativne akcije u junu, kada ga novi selektor nije uvrstio među kandidate, a sada je na novom objavljenom spisku za takmičenje u Ligi nacija ponovo - precrtan!

Komandant odbrane Crvene zvezde je poslednju utakmicu u dresu državnog tima odigrao u martu protiv Škotske, kada je nosio i kapitensku traku.

Kada je objavljen prvi spisak bez Dragovića, u martu ove godine, sportski direktor austrijske reprezentacije Peter Šetel je tada izjavio:

- Pošto Draga poznajemo veoma dobro, Ralf je odlučio da iskoristi predstojeće utakmice kako bi video i isprobao ostale igrače. Ono što želim da istaknem jeste kako je ova odluka na snazi samo za ove utakmice, ne i za neke naredne kada se reprezentacija ponovo bude okupljala. Računamo i na njega - rekao je Šetel.

Međutim, objava najnovijeg spiska je demantovala Šetela, pošto je Dragović bio standardan u svim utakmicama Crvene zvezde od starta ove sezone. U tom slučaju, ne postoji nijedan drugi razlog da ne dobije poziv, osim da ga Rangnik ne želi u selekciji.

Na spisku Austrijanaca su: Marko Arnautović, David Alaba, Dejan Ljubičić, Kevin Danso, Kristof Baumgartner, Marsel Sabicer...

Austrija će u narednom prozoru Lige nacija igrati sa Francuskom i Hrvatskom, dok uoči poslednja dva kola zauzimaju treće mesto u grupi 1 Lige nacija A, iza Danaca i Hrvata, poslednji su Trikolori.