Autor: Informer.rs

14.09.2022.

09:38

Foto: fss.rs

Sport

BJEKOVIĆ PRED MUNDIJAL: Nisam mogao da verujem kada sam čuo to! Voleo bih da mu Mitrović i Vlahović daju gol!

Živa legenda Partizana i Nice je Nenad Bjeković. Jedan od čelnih ljudi FSS-a, upitan je šta bi dao da u završnici Svetskog prvenstva u Kataru Dušan Vlahović ili Aleksandar Mitrović, bivši napadači Partizana, savladaju Uga Lorisa, nekadašnjeg golmana Nice.

- Znate li ko je u navijačkoj anketi u izboru za Nicinog fudbalera veka zauzeo drugo mesto, iza mene? Loris! Nisam mogao da verujem, iz razloga - još stoji između stativa! Naravno da bih voleo da mu Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović u Kataru zatresu mrežu - rekao je Bjeković za Sportski žurnal i dodao:

Informer

 

- To bi značilo da je Srbija daleko dogurala na Svetskom prvenstvu..

Inače, Ugo Loris je fudbal počeo da trenira sa šest godina u lokalnom klubu u Nici gde se i rodio. Kao i svaki mališan, isprobao se na svim pozicijama u timu, ali ga je trener zbog munjevitih refleksa povukao iz napada i postavio između stativa. 

Danas, Ugo je jedan od najboljih čuvara mreže na planeti i kapiten reprezentacije Francuske i Totenhema. Pre nekoliko godina je upitan da izabere nekog igrača Srbije, a on se opredelio za jednog koji više nije reprezentativac.

Informer

 

- Nemanju Matića, on je genijalan igrač! Nije ni potrebno da komentarišem njegove kvalitete, već je dovoljno reći da je imao jednu od najznačajnijih uloga u osvajanju titule Premijer lige sa Čelsijem prošle sezone. Prelaskom u Mančester junajted doneo je dodatni kvalitet njihovoj ekipi. Odlična je spona između napada i odbrane. Zadovoljstvo je gledati ga kako igra. Matić je veliki fudbaler - izjavio je Loris o Matiću, koji je proglašen igračem meča u pobedi Mančester junajteda nad Totenhemom (1:0) - rekao je svojevremeno Loris za Blic.