Autor: Informer.rs

14.09.2022.

16:46

Foto: printscreen

Sport

ISPLIVALO! Na stadionu gde će Srbija igrati na Mundijalu viđena prava KATASTROFA! Ima li vremena da je isprave?

Bliži se početka Svetskog prvenstva u Kataru, a nedavno su organizatori saopštili da je više od 77.000 navijača bilo na stadionu"Lusail" kapaciteta 80.000 na koncertu egipatske superzvezde Amra Diaba pre meča i na utakmici u kojoj je Al Hilal pobedio Egipćane Zamalek na penale 4:1 (1:1, reg.) i da je sve prošlo u najboljem redu!

Ipak, zemlja domaćin istorijskog turnira koji se po prvi put igra u zimskim mesecima, suočava se sa velikim organizacionim problemima.  Na stadionu "Lusail", koji je trebalo da posluži kao proba za predstojeće Svetsko prvenstvo došlo je do opšteg haosa u organizaciji, pošto su navijači bili ostavljeni bez vode!

Baš na tom stadionu će se u Kataru 18. decembra igrati finale Svetskog prvenstva, ali izveštaji sa lica mesta govore o brojnim problemima koji su organizatori imali. Stadion je bio u potpunosti bez vode i navijači nikako nisu mogli da joj pristupe.

"ESPN" piše da je voda nestala pre poluvremena, a navodi se i da su navijači stajali u ogromnim redovima, moleći da budu pušteni! I to nije sve, temperatura tokom utakmice dostigla je 34 stepena, sa velikim procentom vlage, ali je utešna stvar što bi do početka Mundijala ona trebalo da budu osetno niža!

U izveštajima se navodi i da su organizatori dobili neprocenjivo važne informacije o tome šta je potrebno popraviti u organizaciji najvećeg sportskog događaja ove godine!

Nama je posebno interesantno što će se na njemu igrati i utakmica Srbija - Brazil 24. novembra, kojom će izabranici Dragan Stojkovića započeti učešće na turniru!