Autor: Informer.rs

16.09.2022.

12:06

Foto:

Sport

SRAMOTA! HRVATI SU U OZBILJNOM PROBLEMU! Jevreji traže ŽESTOKU kaznu zbog NACISTIČKIH pokliča! (VIDEO)

Odavno su navijači Dinamo Zagreba, Bed Blu Bojsi, poznati po svom vandalističkom ponašanju, huliganstvu i divljanju širom Evrope. Ipak, utisak je da su pred utakmicu Modrih i Milana na San Siru prešli sve granice ukusnog kada su tokom šetanja ulicama italijanskog grada salutirali nacističkim pozdravom...

Bed Blu Bojsi su u korteu krenuli ka stadionu Milana, a na putu ka tribini podizali su desnu ruku i salutirali poznatim nacističkim pozdravom. Izazvalo je to brojne reackije širom Evrope, a sada se oglasio i Evropski jevrejski kongres koji je najoštrije osudio ponašanje BBB. 

- Apsolutno odvratno. Navijači zagrebačkog Dinama izvode nacistički pozdrav na ulicama Milana. Svet fudbala mora da se oslobodi fašista i nosilaca mržnje. Mržnje koja se sa fudbalskih terena širi na trgove - piše Evropski jevrejski kongres. 

UEFA se još uvek nije oglašavala povodom nemilih događaja u Milanu, a nacistički pokliči nisu jedini problem koji bi mogao da snađe Dinamo. Naime, Bed Blu Bojsi su se na dan utakmice fizički obračunavali sa policijom i navijačima Rosonera, a jedan od hrvatskih fanova uboden je nožem u zadnjicu. 

Milan je slavio u drugom kolu Lige šampiona pošto je sa 3:1 savladao Dinamo iz Zagreba. Podsećamo, Modri su u prvom kolu na Maksimiru savladali Čelsi sa 1:0 nakon čega je trener Plavaca Tomas Tuhel ostao bez posla.