Autor: Informer.rs

17.09.2022.

10:17

Foto: Tanjug

Sport

U "LIJEPOJ NJIHOVOJ" PLAČU! SRBI KREĆU U IZGRADNJU STADIONA, A HRVATSKA NE MOŽE! "Sramota, mi drugi na svetu, a oni nemaju ni reprezentaciju"!

U Banskom dvoru u Banjaluci Dragan Stojković primio je specijalno priznanje, a član Predsedništva BIH Milorad Dodik u obraćanju prisutnima najavio je prisutnima izgradnju Nacionalnog stadiona Republike Srpske. 

- Fudbalski savez Republike Srpske treba da obezbedi lokaciju za nacionalni stadion Republike Srpske i svi oni koji treba da se uključe u ovaj projekat treba to da urade već danas, a u naredne tri godine možemo da obezbedimo 100.000.000 maraka za taj projekat. Stadion treba da bude izgrađen po najboljim i najvišim standardima, da bude reprezent ne samo fudbala već i naše zajednice, da svi zajedno budemo ponosni. Dakle, potrebna nam je lokacija, nadam se da će ovaj grad obezbediti uslove, potreban nam je regulacioni plan i projekat i Republika Srpska će finansirati izgradnju nacionalnog stadiona – istakao je Dodik.

Informer

Dragan Stojković Piksi i Milorad Dodik

Plan za Nacionalni stadion na kojem bi igrala reprezentacija Srbije u Beogradu je odavno prezentovan, čeka se početak radova, sada je najavljen projekat za Republiku Srpsku,a hrvatski mediji posle Dodikove najave imaju zanimljiv osvrt na tu temu.

Tako portal "Jutarnji.hr" danas piše:

"Hrvatska već 30 godina čeka da dobije novi i moderan stadion. Jedan je napravljen u Puli, gradio se 20 godina, ali daleko od modernog kakvi se već godinama grade u Evropi. Jedan je napravljen italijanskim i privatnim novcem na Rujevici, ali i on ima samo jednu tribinu natkrivenu, a i u startu nije bio predviđen kao trajno rešenje za Rijeku.

Novi stadion gradi se i u Osijeku, ali i tamo se finansira mađarskim novcem. On će doduše biti reprezentativan, kompletno natkriven i za oko 15.000 gledalaca.

Nažalost, to je to po pitanju novih stadiona. U Zagrebu je bilo nekakvih sramežljivih najava o gradnji, ali one su utihnule. 

Informer

"Poljud je lep, ali prokišnjava"

Jedni stadion koji je lep i izgleda normalno je poljudski, ali i on već prokišnjava na sve strane i hitno treba sanaciju. No, ni o tome ne priča ništa konkretnije. Infrastruktura u fudbalu stalno je na dnu prioriteta u Hrvatskoj.

Za to vreme stadioni u regiji najavljuju se na velika vrata. Čak je i Republika Srpska u BiH krenula u projekt izgradnje. Član Predsedništva Bosne i Hercegovine i glavni čovek Republike Srpske Milorad Dodik na svečanoj akademiji "Fudbal je život", koja je organizirana povodom 30 godina postojanja Fudbalskog saveza RS-a, još jednom je najavio izgradnju nacionalnog stadiona u Banja Luci...

Republika Srpska kreće u gradnju stadiona, a Hrvatska ne može. Nije li to sramota? Oni grade nacionalni stadion, a nemaju ni svoju reprezentaciju, a mi smo drugi na svetu.

Žalosno, ne možeš ni verovati da je tako...", zaključuje "Jutarnji".