Autor: Informer.rs

18.09.2022.

15:45

Foto:

Sport

STIGLI REZULTATI! Otkriveno da li će NAJVEĆI maler PROPUSTITI Mundijal!

Prema prvim prognozama najavljeno je da će iskusni napadač šest nedelja provesti van terena, što bi značilo da će propustiti Svetsko prvenstvo u Kataru.

Ipak, posle detaljnih analiza i pregleda, ustanovljeno je da će Rojs biti na spisku selektora Hansija Flika za Mundijal.

Naime, sportski direktor Milionera Sebastian Kel otkrio je da će se proslavljeni as vratiti na teren brže nego što se očekivalo.

- Pregledi nisu otkrili rupturu, radi se o lakšoj povredi bočnog ligamenta skočnog zgloba. Odlazak na Mundijal Marku Rojsu nije ugrožen. Trebalo bi da odsustvuje oko tri nedelje - rekao je Kel.

Samo još dva meseca preostalo je do početka najvećeg sportskog događaja u ovoj godini, sasvim dovoljno vremena da se 33-godišnji fudbaler oporavi i vrati u formu.

Informer

Marko Rojs se povredio u meču sa Šalkeom

Međutim, neizvesno je da li će selektor Pancera pristati da se osloni na Rojsa, koji je veliki maler kada su povrede u pitanju. One su ga uništile prethodnih godina, pa je pitanje hoće li mu Flik ukazati poverenje i staviti ga na spisak putnika za Katar.

Primera radi, od poslednjih pet godina, Marko Rojs je bio na tribinama 868 dana! Za klub iz Dortmunda upisao je 366 mečeva, postigao 156 golova i bio asistent kod 118 pogodaka.