19.09.2022.

14:26

Foto: printscreen

Sport

Fudbalski sudija iz Zrenjanina ušao je u istoriju fudbala

Evropska kuća fudbala, na predlog sudijske organizacije FSS-a, poverila je talentovanom Superligaškom sudiji iz Zrenjanina, utakmicu Lige šampiona za mlade timove u Portugalu, gde je bio prvi pomoćni sudija na utakmici 2. kola Uefa lige između domaćeg Porta i Klub Briža, u kojoj su trijumfirali domaći fudbaleri, rezultatom  2:1.

Utakmicu je sudio Nenad Minaković, jedan od najmlađih srpskih sudija sa znakom FIFA, dok je drugi pomoćni sudija bio prvoligaški delilac pravde Aleksandar Govedarović iz Velike Plane. Četvrti sudija bio je portugalac Carlos Andre Fernandes Macedo.   

Delegacija Mikalčakog na pomenutoj utakmici je ogroman korak kako za njega lično tako i za gradsku sudijsku organizaciju, ali i za ceo zrenjaninski fudbal, s bzirom na to da je skoro deceniju posle Branka Pavlovića, jedan fudbalski sudija iz Zrenjanina, izašao na međunarodnu scenu.

- Velika čast, odgovornost, ali i zadovoljstvo.Debi je protekao u najboljem redu i veoma sam srećan i nosim prelepe impresije iz Portugala - neposredno nakon povratka u Zrenjanin, poručio je Ivan Mikalački, koji uspešno obavlja funkciju predsednika Sudijske organizacije u rodnom gradu.

- Ovo je ubeđen sam, tek početak uspešne karijere međunarodnog fudbalskog arbitra, koji će, obzirom na volju, posvećenost i ozbiljnost - rekao je za svog naslednika Branko Pavlović.
 

Bonus video