Autor: Informer.rs

20.09.2022.

23:05

Foto: Tanjug

Sport

KO ZNA GDE BI SAD BIO? Karijera Levandovskog bila bi SKROZ DRUGAČIJA da se ovo nije desilo! Umesto u Premijer ligi završio u Borusiji!

Malo je nedostajalo da njegov fudbalski put izgleda drugačije, a za to se pobrinula prirodna katastrofa.

Otkad je letos prešao na Nou Kamp, poljski golgeter je u centru pažnje španskih medija, koji podsećaju i na sreću, kao jedan od vrlo važnih faktora u karijerama svih sportista, pa tako i Levandovskog.  

Pitanje je gde bi danas bio popularni Leva da te 2010. godine, kada je trebalo da otputuje u Englesku na dogovor i potpis ugovora za Blekburn, nije došlo do erupcije islandskog vulkana Ejafjalajokula, zbog čega je dugo bio obustavljen avio saobraćaj u tom delu Evrope. 

Informer

Umesto u Englesku i Blekburn, Levandovski je iz Leha otišao u Nemačku i Borusiju iz Dortmunda. Posle 187 utakmica, 103 gola i 42 asistencije za "minionere" preselio se u Minhen, gde je zaigrao za Bajern i u 375 utakmica ostvario učinak od 344 gola i 72 asistencije.

U oba kluba bio je fantastičan, a posebno u Bajernu s kojim je, između ostalih, osvojio osam titula u Bundesligi i osvojio Ligu šampiona.