Autor: Informer.rs

20.09.2022.

17:44

Foto: Tanjug/AP

Sport

HIT! Neko zvoni, otvaram vrata, a tamo stoji KARLO ANĆELOTI! Nikada nisam doživeo tako nešto!

Ne tako davno, Ridigerov agent otkrio da je Realova ponuda bila najmanja koju je igrač dobio, a ugovor u Čelsiju mu je isticao. Ipak, u engleskom klubu su mu nudili duplo manje od onoga što je tada zarađivao Romelu Lukaku.

Imao je brojne punude, ali je hteo samo u Real...

- Postojale su samo dve opcije: Ili ostajem u Čelsiju ili idem u Real Madrid. Ništa treće nije dolazilo u obzir. Krajem aprila su stvari postale konkretne. Brat me je tada ’prevario’. Igrali smo protiv Reala u četvrtfinalu Lige šampiona i posle prvog meča koji smo izgubili mi je rekao: ’Toni, ne znam da li će ovo uspeti i da li će te oni i dalje želeti! U revanšu moraš da pokažeš apsolutno sve da bi prešao tamo’. To me je motivisalo pa sam revanš završio razbijene glave- kaže Antonio Ridiger.

U Real je došao kaovelika želja Karla Anćelotija.

- Bio je to prvi dan u novoj kući. Bili smo tu tek nekoliko sati i odlučili da u dvorištu napravimo roštilj... Odjednom je neko pozvonio na vrata. Otvaram, a tamo stoji Karlo Anćeloti. Neverovatan momenat za mene..Seo je sa nama za sto, jeo, pričao, upoznao moju porodicu... Veoma normalan i realan čovek. Sedeo je dva sata i pričali smo o svemu. Iskren da budem, nikada u karijeri nisam doživeo ništa slično. A posle nekoliko meseci rada sa njim, mogu da vam kažem da mu u svetu fudbala nema ravnog kada je odnos sa igračima u pitanju. On je Don Karlo. Trenerska legenda. Osvajao je Lige šampiona kada sam ja bio klinac. Raditi sa njim u najboljem klubu na svetu je ostvarenje sna -  kaže Nemac!

Informer

Nije krio da mu je idol kao klincu bio bivši štoper Reala.

- Pepe je bio moj uzor. Gledao sam snimke njegovih igara i kako zaustavlja protivnike. Želeo sam da budem kao on. Bio sam jako mali i hteo sam svima da pokažem da mogu da budem žestok momak. Taj film mi je tada bio u glavi. Neverovatno je kakav igrač je bio Pepe. Ne samo u duelima, već i u čitanju igre. A danas u Realu slušam priče kako je on zapravio divan i miran momak van terena. Možda niste znali ali Pepe je jedini čovek kojeg sam u karijeri čekao sat vremena samo da bismo razmenili dresove. On, Tijago Silva i Serhio Ramos su trojica ljudi na čije dresove u kolekciji sam najponosniji.

U Realu ga je sačekao Kros...

- Dugo godina smo Toni Kros i ja bili saigrači u reprezentaciji, lepo se slagali i poštovali ali jedva da smo progovorili dve rečenice jedan sa drugim. Tipa „zdravo“, „kako si“ i te stvari... Možda jednostavno nismo imali vremena, ne znam... U Realu sam otkrio potpuno drugačijeg Tonija Krosa. Jako dobro priča španski, otvorena je osoba i uvek raspoložen da pomogne. Od prvog dana mi je pomagao oko jezika i ostalih stvari. Jako opušten tip. Kada vidim koliko ga cene i poštuju u Španiji i kakav ugled ovde ima, to mi je motiv za dalju karijeru.

U Čelsiju je bio zadužen za muziku i atmosferu u svlačionici, ovde mu to ne pada na pamet!

- Ne, nema šanse. Karim Benzema je ovde gazda svlačionice. Ali može da se sluša to što pušta. Miks afro-ritma, hip-hopa i malo regetona za domaće...