20.09.2022.

20:22

Foto: printscreen Twitter

Sport

CELA REPREZENTACIJA STALA UZ BALDEA! Saigrači i selektor PODRŽALI SUSPENDOVANOG fudbalera!

Fudbaler Spartaka iz Moskve suspendovan je na 90 dana, do 5. decembra, zbog kršenja protokola prilikom testiranja u aprilu, dok je igrao za Kaljari. On je testiran u aprilu, posle poraza kluba sa Sardinije od Udinezea 1:5.

U testiranom uzorku nije otkrivena nedozvoljena supstanca, ali ga je Nacionalni doping sud Italije suspendovao.

- Keita Balde je u kontaktu sa brojnim saigračima, senegalskom reprezentacijom i samim selektorom Siseom. Svi su pokazali solidarnost i podršku, uz nadu da bi sve moglo brzo da se reši i da će on biti deo ekspedicije za Katar - rekao je za Bi-Bi-Si Sport Afrika izvor blizak 27-godišnjem fudbaleru, koji dodaje:

- On se smatra jednim od najiskusnijih članova grupe i njegovo prisustvo u svlačionici je izuzetno važno - naveo je izvor.

Balde je odigrao 40 utakmica za Senegal, postigao je šest golova i u februaru osvojio Kup afričkih nacija. Igrao je na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine i na prethodna tri Kupa afričkih nacija.

Informer

Keita Balde

On će moći da se vrati treninzima 22 dana pre isteka suspenzije. Svetsko prvenstvo igra se od 20. novembra do 18. decembra u Kataru.

- Važno je istaći da je na doping kontroli rezultat Keite Baldea bio negativan i jasno je da zabranjene supstance nisu pronadjene u njegovom uzorku. Medjutim, u skladu sa disciplinskim kodeksom, svaku kaznu u vezi sa dopingom koju nametne drugo nacionalno ili sportsko udruženje ili nacionalna antidoping organizacija Fifa automatski prihvata, kao što moraju da je prihvate sve konfederacije i savezi - navodi se u saopštenju menadžerske kompanije Baldea.

- Kao posledica toga, kaznu koju je izrekla Italijanska antidoping agencija mora da prizna i Fudbalski savez Rusije - dodaje se u istom saopštenju.