Autor: Informer.rs

21.09.2022.

08:58

Foto: Reuters

Sport

RASTURA U KLUBU, A NEMA GA U REPREZENTACIJI! Brazilci i ovo mogu, nije dobra vest za Srbiju!

Izostavljanje Gabrijela Žesusa sa spiska reprezentacije Brazila izazvalo je manje potrese u Brazilu. 

Napadač Arsenal, uprkos sjajnom početku sezone sa "tobdžijama", nije se našao na spisku selektora Titea za prijateljske utakmice protiv Gane i Tunisa, a uoči Mundijala u Kataru gde će prvi rival biti Srbija.

Možda bi očekivali burnu reakciju fudbalera, ali  Žesus je to prihvatio sportski. Mnogo bolje nego njegovi fanovi koji su kivni na selektora.

- Mnogo poštujem selektora Titea, njegov stručni štab i sve njihove odluke. Kao Brazilac, uvek ću biti veliki navijač reprezentacije. Poštujem i druge igrače, koji su veoma kvalitetni. Trudiću se što više mogu da ponovo dobijem priliku da zaigram za nacionalni tim -  izjavio je Žesus, koji je  od početka sezone u timu Mikela Artete na osam utakmica postigao četiri gola i zabeležio tri asistencije.

Napadač je do sada odigrao 56 utakmica u dresu Brazila i postigao je 19 pogodaka. Selektor Tite će protiv Gane i Tunisa na toj poziciji testirati Roberta Firmina, Nejmara, Pedra i Rišarlisona.

Informer

 

Srbija je u grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom, dok su očekivanja ogromna. Ali, pre Mundijala Orlovi imaju posla u Ligi nacija. Srbija protiv Švedske igra 24. septembra u  Beogradu, a sa Norveškom tri dana kasnije u Oslu.

Bonus video