Autor: Informer.rs

21.09.2022.

23:10 >> 19:47

Foto: Reuters

Sport

NEŠTO NI PARE NE MOGU DA KUPE! Največa Čelsijeva želja rekla "NE" Plavcima! (FOTO)

Ambiciozno je novi vlasnik Čelsija, Tod Bouli, izašao na tržište odmah nakon kupovine kluba. Plavci su potrošili ogroman novac tokom letnjeg prelaznog roka, ali rezultati nisu ni blizu onih koje Amerikanci očekuju. Ipak, kao jedan od glavnih razloga za potpuni fijasko mnogi ističu nerezonske kupovine londonskog velikana. 

Čelsi još uvek nije imenovao sportskog direktora koji bi bio zadužen za ta pitanja, što se moglo videti po načinu kupovine tokom leta. Plavci su bili zainteresovani za Kristofa Frojnda, sportskog direktora RB Salcburga, ali ja Austrijanac odbio da dođe u London. 

- Kao što sam već potvrdio u intervjuima, Čelsi je bio zainteresovan za mene. Kada te tako veliki klub traži, to nije samo čast meni i radu, već i Salcburgu. Međutim, zaključio sam da sam u najboljim rukama ovde i da promena ne dolazi u obzir - rekao je Frojnd. 

Austrijanac je čitavu karijeru posvećen radu u Salcburgu i jedan od od utemeljivača svih uspeha u Mocartovom gradu. Posle fudbalske karijere, Frojnd je postao trener Salcburga 2006. godine, 2012. je preuzeo mesto sportskog koordinatora, da bi 2015. nakon odlaska Ralfa Rangnika postao sportski direktor. 

Britanski mediji prenose da je Čelsi bio zainteresovan za dovođenja Frojnda zbog svega što je postigao u Salcburgu, a kao glavna odlika ističu činjenicu da je klubu doneo preko 500.000.000 evra profita od prodaje igrača.