Autor: Informer.rs

25.09.2022.

00:37

Foto: Starsportphoto

Sport

NIJE SAMO SERGEJ! Srbija i BEZ NJEGA napada Norvešku u Oslu! "Glupo sam dobio žuti karton"!

Već smo pisali da selektor Dragan Stojković Piksi u Oslu neće moći da računa na Sergeja Milinković-Savića, koji je dobio paran karton protiv Švedske, kao i od ranije povređenog Nemanju Gudelja.

Tu se ne završava kraj mukama selektora Orlova, pošto će odlučujući duel sa Halandom i drugovima preskočiti i Uroš Račić.

Vezista Brage je takođe upario kartone i neće biti u konkurenciji za duel sa Vikinzima.

- Dobio sam ga na veliku glupost! Lopta je malo odskočila, hteo sam da je unesem da šutnem ili promenim stranu. Igrač je već išao na mene, u klizećem startu. Bukvalno sam poskočio i skočio njemu na nogu. I Serđo takođe ima žuti karton, i ja sam neko ko treba da se sačuva, ali šta da radim. Moram da dignem glavu gore, jako mi je krivo, možda bih dobio i više minuta, ali nadam se da će ekipa bez mene i Serđa takođe doći do rezultata - rekao je Račić posle meča.

Srpski reprezentativac je oduševljen igrom celog tima.

- Sigurno da je dobro što smo pobedili, da bismo imali taj vetar u leđa za to finale što nas čeka u Norveškoj. Bili smo, moje neko mišljenje, mnogo nadmoćniji, pogotovo u drugom poluvremenu kada smo preuzeli inicijativu i postigli golove. Mislim da smo sasvim zasluženo došli do pobede i pokazali da možemo da igramo jako dobar fudbal.

Informer

Uroš Račić

Zahvalio se i deci koja su u ovom meču bodrila Orlove sa tribina Marakane:

- Ovo smo imali već jednom prilikom, ali stvarno pohvalio bih svu decu. Zahvalio bih se što su došli u ovako velikom broju i drago mi je što smo večeras usrećili tu decu, da mogu da odu kući sa pobedom i da pamte ovo nešto što je veliko za njih, da pamte pobedu reprezentacije Srbije.

Nije bilo pritiska kod Račića kada je kročio na teren, kao u ranijim mečevima:

- Osećao sam se jako prijatno, veliko olakšanje, jer je ekipa pre toga doprinela vodeći rezultat, da uđemo svi mi koji smo ušli sa klupe, rasterećeno. I pored toga, ne osećam nikakav pritisak, već sam dugo tu u grupi i igram sasvim rasterećeno. Uvek razmišljam pozitivno, igrao-neigrao, uvek se nosim time da budem pozitivan, kako god je. Trudim se da iz svake situacije se podignem i budem pravi. Sigurno da mi minuti mnogo znače, zbog toga i jesam ove godine u Bragi. Dolazi nam to Svetsko prvenstvo, znače mi minuti da budem onakav kakav treba - istakao je Uroš Račić.