Autor: Informer.rs

25.09.2022.

16:04

Foto:

Sport

SELEKTOR NORVEŠKE PRED SRBIJU! Orlovi imaju ono što malo koja selekcija ima!

Vikinzi su posle vođstva golom Halanda poraženi u Sloveniji i doveli u pitanje plasman u A Ligu nacija.

Sa druge strane, Orlovi su takođe posle preokreta, savladali Švedsku sa 4:1 i na najlepši način najavili gostovanje u Oslu.

Na strani Norvežana je i dalje to što im odgovara "dupla šansa" protiv Piksijevih izabranika, međutim, selektor Skandinavaca Stale Solbaken pred poslednji duel u grupi poziva na veliki oprez.

- Gledao sam snimak utakmice, Srbija je bila veoma dobra protiv Švedske. Imaju napadački arsenal kakav malo koja reprezentacija ima. Oni su top klasa evropskog fudbala i biće nam jako teško - rekao je Solbaken.

Selektor Norvežana veruje da njegova ekipa može da ponovi rezultat iz prvog kola, kada su Vikinzi slavili na Marakani 1:0, pogađate, golom Erlinga Brauta Halanda.

- Poslednji put kad smo se sreli uspeli smo da ih zaustavimo. Naravno, tada Vlahović nije bio u sastavu, ali jesu Mitrović i Tadić. Moraćemo da budemo taktički savršeni da bismo ih ostvarili cilj.

Informer

reprezentativci Norveške

Očajna reakcija golmana Erjana Njilanda u Sloveniji, naterala je javnost da od selektora zahteva promenu čuvara mreže pred duel sa Orlovima. Razlog tome je i što prvi čuvar mreže nema klub.

- Erjan je dugo unazad branio jako dobro. Nisam nikada bio zabrinut oko njega, ali mogu da se složim da je kod drugog gola Slovenije mogao bolje da reaguje. Ko će braniti protiv Srbije za sada nisam razmišljao, imam vremena do utorka da odlučim - istakao je Solbaken.

Preostala dvojica golmana koje selektor Norveške ima na raspolaganju su Andre Hansen iz Rozenborga, koji je 11 puta do sada branio za nacionalni tim i Sten Gritebust, čuvar mreže Alesunda, sa pet mečeva za reprezentaciju. Ono što predstavlja kuriozitet je da sva trojica golmana Norveške imaju 32 godine.