Autor: Informer.rs

26.09.2022.

19:03

Foto: Starsportphoto©

Sport

ORLIĆI SAPLELI MOĆNE FRANCUZE! Srbija PREOKRETOM savladala Trikolore!

Orlići su zauzeli drugo mesto na tradicionalnom takmičenju, ali i napravili sjajnu uvertiru uoči kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje izabranike Jovana Damjanovića čekaju u novembru.

Fenomenalnom igrom u drugom poluvremenu biseri Srbije rođeni 2004. godine i mlađi demonstrirali su sve kvalitete u punom sjaju i drugom pobedom na tirniru završili takmičenje.

Francuska je na poluvremenu vodila, baš kao što su i Finci protiv Srbije kada ih je okrenula, zaostatak je za Orliće predstavljao inspiraciju, pa su upisali pobedu sa identičnim scenariom.

Ubedljiv poraz od Portugalaca u prethodnom kolu, koji je došao sa igračem manje u polju, koštao je Damjanovićeve izabranike osvajanja prvog mesta i trofeja na Memorijalu "Stevan Ćele Vilotić".

Informer

Uroš Kabić ljubi grb Srbije

Vođstvi Francuzima doneo je napadač Rena Desir Due u 19. minutu, ali je Srbija izjednačila preko kapitena Uroša Kabića već početkom drugog poluvremena, u 53. minutu.

Samo šest minuta kasnije, Janko Jevremović je preokrenuo rezultat u korist Orlića. Momak rođen 2004. godine iskoristio je neopreznost u odbrani Trikolora i doneo veliku radost našoj selekciji.

Tačku na pobedu Srbije stavio je Mateja Stjepanović, pogotkom u 81. minutu, koji je na prvoj stativi spretno reagovao i prosledio centaršut Milosavića iz skraćenog kornera u mrežu rivala.