Autor: Informer.rs

01.10.2022.

15:23

Foto: Tanjug

Sport

DŽAKA POGODIO, OŠTRI SE ZA MUNDIJAL I SRBIJU! Lider Arsenal ubedljiv protiv Totenhema!

Dva iskusna stratega, Mikel Arteta i Antonio Konte izveli su najjače sastave,a Arsenal je bolje otvorio meč i odmah napao rivala! Prvi je pripretio Martineli, koji je pogodio stativu!

Domaćin je bolju igru krunisao u 20. minutu, Vajt je odložio do Partija, koji je sa 25 metara poslao loptu u same rašlje za 1:0. Totenhem je brzo izjednačio u 31. minutu. Gabrijel je zakasnio i oborio Rišarlisona u šesnaestercu, a sudija je potpuno opravdano pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Hari Kejn i pogodio za 1:1.

Žezus je imao sjajnu priliku da povisi rezultat, iz neposredne blizine šutirao je direktno u Ljorisa, pa se nije ništa menjalo na semaforu!

Informer

 

Arsenal je u drugom poluvremenu u potpunosti razbio Totenhem. U 49. minutu Ljoris je  zaustavio udarac Sake, a onda je Romero loše reagovao, loptu je ukrao Žezus i na gol liniji je samo ćušnuo u gol. U 62. minutu Totenhem je ostao sa igračem manje pošto je Emerson nagazio Martinelija i dobio direktan crveni karton. 

Domaći tim je iskoristio igrača više i posle samo pet minuta, Martineli je ostavio loptu za Džaku Švajcarac je pogodio dalji ugao po zemlji za nedostižnih 3:1.

Informer

 

Izašli Lengle, Rišarlison, Perišić, Son i Hejbjerg, a ušli Sančez, Sesenjon, Bisuma, Doerti i Skip. I Arteta je odlučio da u finišu odmori Žezusa, Zinčenka, Partija i Odegora, koje su zamenili Tirni, Lokonga, Vijeira i Nketia. 

Arsenal sačuvao lidersko mesto sa 21 bodom, četiri više od Totenhema i Sitija, ali "građane" u nedelju očekuje derbi sa Mančester junajtedom.