Autor: Informer.rs

04.10.2022.

07:21

Foto: reuters

Sport

ŠOKANTNA VEST! Ukrajina će biti domaćin Svetskog prvenstva?

"Tajms" prenosi da bi Ukrajina mogla da organizuje šampionat zajedno sa Španijom i Portugalom 2030. godine. Navodi se da je sve spremno za potvrdu odluke, a zeleno svetlo dao je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski, kao i nacionalne vlade Španije i Portugala.

Mundijal u Ukrajini

Ukrajina bi dobila mogućnost organizovanja jedne od grupa na turniru. Predstavnici FS Španije i Portugala će predstaviti ovo parterstvo u sredu u prostorijama UEFA. Iako bi bile potrebne bezbednosne garancije, očekuje se da će se do 2030. situacija u Ukrajini rešiti, kao i da ima vremena da se ponovo izgradi infrastruktura.

Informer

 

 Španija i Portugal veruju da bi zbog Ukrajine mogli da dobiju podršku koja će biti neophodna da dobiju organizaciju turnira. Nadaju se nekim glasovima zemalja koje nisu iz Evrope, čime bi se suprotstavili kandidaturi Saudijske Arabije, Egipta i Grčke, a 211 članica FIFA odlučuju o pitanju domaćina Mundijala 2030.

Svetsko prvenstvo 2022. godine startuje za manje od dva meseca u Kataru, a naredni turnir 2026. godine igraće se u SAD, Kanadi i Meksiku.

Bonus video