05.10.2022.

07:58

Foto: Starsportphoto©

Sport

FUDBALERI PARTIZANA SE NE PLAŠE OKRŠAJA SA BUNDESLIGAŠEM! Vujačić: Hoćemo pobedu u Kelnu!


Fudbaleri Partizana će se sutra uveče boriti sa Kelnom za bodove, ali i protiv loše tradicije u duelima sa bundesligašima! Crno-beli u 3. kolu Lige konferencija gostuju popularnim "jarčevima" (21.00, RTS 1, Arena 1 premijum), koji su trenutno lideri u grupi D sa četiri osvojena boda.

Izabranici Gordana Petrića takmičenje su otvorili remijima protiv Slovačkog i Nice, pa im je i sad primaran cilj da ostanu neporaženi. Zadatak im neće biti nimalo lak, pogotovo ako se uzme u obzir da klub iz Humske u prošlosti nije dobro prolazio na utakmicama u Nemačkoj. Devet ispita imao je "parni valjak" protiv timova iz ove zemlje i samo jednom je slavio.

Fizički su jaki

Tu jednu pobedu navijači i dalje pamte, jer je ostvarena relativno nedavno, u sezoni 2015/16, i to nad Augzburgom (3:1) u gostima. Bilo je to u okviru grupne faze Lige Evrope, kada je na klupi sedeo Zoran Milinković, a na terenu blistao Andrija Živković. U taboru srpskog vicešampiona se nadaju da mogu nešto slično da ponove i ovog puta.

Informer

Igor Vujačić



- Ubedljivim trijumfom nad Vojvodinom od 4:1 u prethodnom kolu prvenstva napravili smo dobru uvertiru za teško gostovanje. Znamo šta nas čeka protiv Kelna. Bitno je da mi odgovorimo na sve taktičke zadatke i da nam koncentracija bude na maksimumu svih 90 minuta. Timovi iz najjačih evropskih liga umeju da kazne svaki sekund opuštanja. Nadam se i verujem da možemo da se vratimo u Beograd sa pozitivnim rezultatom - rekao je Igor Vujačić (28), štoper crno-belih.

Crnogorski reprezentativac spreman je za žestoku borbu sa ofanzivcima "jarčeva".

- Keln ima izuzetno jak tim, pogotovo fizički. Beleže ove sezone odlične rezultate, što potvrđuje i njihova nedavna pobeda nad Borusijom iz Dortmunda. Kod kuće imaju snažnu podršku, uvek je pun stadion, svake nedelje igraju utakmice na najvišem nivou. Ipak, mi smo profesionalci, moramo da odgovorimo na to i da se snađemo u teškim uslovima - jasan je Vujačić.

Pravdu deli Bengočea iz Španije



Evropska fudbalska unija (UEFA) odredila je sudijski tim za duel Kelna i Partizana na stadionu "Rajn enerdži", a poverenje je ukazano mladom Špancu Rikardu de Burgosu Bengočei (36). Biće mu to prvi put u karijeri da deli pravdu crno-belima, ali i "jarčevima". Pomagaće mu zemljaci Roberto del Palomar i Iker de Francisko, dok je četvrti arbitar Pablo Gonzales Fuertes.

Hrabro od starta

Slično razmišlja i njegov kolega iz odbrane Svetozar Marković (22), koji priželjkuje da se na stadionu "Rajn enerdži" ponovi ishod kao protiv Augzburga od pre sedam godina.

- Jako je važno da dobro uđemo u utakmicu i ne dozvolimo im da nam naprave problem, pogotovo u prvih 15-20 minuta. Biće jako teško, svesni smo toga, ali mi smo veliki klub i uvek i protiv bilo koga moramo da idemo na pobedu. Tako je i ovog puta, jer bi nam eventualna tri boda mnogo donela u borbi za prolaz dalje. Eto, Partizan je na poslednjem gostovanju u Nemačkoj uspeo da sruši Augzburg, ne vidim zašto ova generacija sada ne bi mogla da ponovi nešto slično - poručio je Marković.

LIGA KONFERENCIJA

3. kolo

Grupa D

Četvrtak
Slovačko - Nica 18.45
Keln - Partizan 21.00

 

Bonus video